Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključen drugi šahovski cikel za Pokal Kozjega


Šahovska sekcija Kozje je v letu 2018 izpeljala drugi šahovski cikel za Pokal Kozjega. V četrtek 27. decembra je bil na sporedu zadnji, deveti turnir ter podelitev nagrad za najboljše.

Turnirji so potekali v društvenem prostoru Večnamenskega centra Kozje enkrat mesečno z izjemo poletnih treh mesecev. Skupaj je bilo tako odigranih 9 turnirjev, v skupni seštevek pa je štelo 7 najboljših rezultatov. In zadnjega turnirja se je udeležilo rekordno število šahistov. 30 udeležencev je največ na katerem izmed 18 turnirjev, kolikor so jih pod budnim očesom sodnika Marjana Drobneta izpeljali v minulih dveh letih.

Najboljši trije absolutno in do 15 let
Najboljši trije absolutno in do 15 let

Po odigranih 7 partijah se je zmage na zadnjem turnirju z maksimalnim izkupičkom veselil Ivan Gmajner iz Šahovskega kluba Triglav Krško. Točko manj je na 2. mestu osvojil  član ŠK Brežice Ivan Sušin, 5 točk pa je bil na 3.  mestu izkupiček Ivana Lorenčaka iz ŠK Griže. Izmed članov domače sekcije je največ, 4 točke in pol osvojil Jože Jazbinšek, kar je zadostovalo za 7. mesto. Po 4 točke sta osvojila Mišo Kolar in Jožko Rajgl ter osvojila 9. in 11. mesto.

Po turnirju je sledila še podelitev pokalov najboljšim skozi celo leto. Najprej so podelili medalje za najboljše kadete do 15 let. Prvo mesto v tej kategoriji je osvojil Kristjan Kodrič Plevnik iz ŠK Triglav Krško, drugi je bil član domače šahovske sekcije Bor Gradišek in tretji še en član ŠK Krško Filip Radej.

Najboljši trije drugega cikla
Najboljši trije drugega cikla

V absolutni kategoriji je Ivan Gmajner z zmago na zadnjem turnirju osvojil tudi zmago v skupnem seštevku. Drugo mestom skupno je osvojil Roman Rozman iz ŠD Pragersko-Gaj, tretji pa je bil Ivan Sušin. Izmed članov domače sekcije je tekmovanje najvišje končal Mišo Kolar, ki je osvojil odlično 5. mesto izmed 47 tekmovalcev, kolikor jih je nastopilo v celotnem ciklu.

Veliko število skupnih udeležencev, še posebej pa res lepa udeležba na zaključnem turnirju sta dokaz, da se je cikel lepo prijel in lahko v naslednjem letu pričakujemo še lepšo udeležbo in še zanimivejše tekmovanje. Novi cikel – Pokal Kozjega 2019 se bo pričel že kar kmalu, tretji četrtek v mesecu januarju. (R.G.)