V Šmarju (uspešno) prižgali praznične lučke (foto, video)

8. 12. 2018 14:07

Novotariji slovesnega javnega prižiganja prazničnih lučk se je v petek pridružilo tudi Šmarje pri Jelšah. Po trezni oceni zavoda TŠM se to ni zgodilo že v novembru, na srečo pa so se, ko je bilo konec odštevanja, za razliko od Rogaške Slatine, lučke tudi prižgale. Čeprav zgolj na nekaj v bližini postavljenih drevesih.

Otroke sta pred prižigom lučk zabavala animatorja, oblečena v Ledeno kraljico in škrata. Z njimi sta zaplesala in jim pokazala nekaj trikov.

Sledili so nastopi plesnih skupin – od najmlajših, predšolskih, do deklet proti koncu osnovne šole.

Po plesnih nastopih pa je odhajajoči župan, Stanko Šket, ob odštevanju zbranih prižgal lučke, napeljane po smrečicah na začetku ploščadi, potem pa je zaigrala šmarska godba na pihala. Okrasne luči so po celotnem kraju sicer preventivno prižgali že pred samim dogodkom.

.

Župan zbranih ni nagovoril, saj je bil ob glas, jih je pa pozdravila predsednica zavoda TŠM, Melita Bevc, in obljubila pester, dogodkov poln december, ki bo v Šmarju ekskluzivno zaključen s (pred)silvestrovanjem 30. decembra. Inovativni Šmarčani bomo tako novo leto praznovali kakšnih 12 ur pred Sydneyem.

L. Č.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X