Prižig lučk v Rogaški Slatini neuspešen, a veseli december zato ne odpade (foto, video)

2. 12. 2018 16:05

V praznično obarvani Rogaški Slatini so včeraj pripravili  tradicionalni dogodek ob začetku veselega decembra, na katerem tudi prižgejo okrasne lučke. Vstop v veseli december je uspel, razen samega prižiga lučk – Slatina je zaradi tehničnih težav namreč ostala v temi, oziroma na javni razsvetljavi.

Rogaška je znana po tem, da je vsako leto eno izmed lepše okrašenih mest na kozjanskem. Na dogodku je vse potekalo po načrtu, dokler ni bilo potrebno prižgati prazničnih lučk, ki krasijo mesto. Na županov klik se namreč ni zasvetilo, kar je povzročilo nerodno situacijo.

Kljub temu, da se okrašena Rogaška ni pričela ob določeni uri, je bil sam dogodek lepo izpeljan. Ljudje so si privoščili kuhano vino in domače pečene dobrote. Župan mag. Branko Kidrič se je ob svojem govoru lepo zahvalil vsem, ki so prišli in jim zaželel čim lepši in mirnejši december.

Kljub nevšečnostim z lučkami v naslednjih tednih na Evropski ploščadi in tudi drugje ne bo dolgčas. Slatinčani lahko zabavno prireditev pričakujejo vsak konec tedna, kaj točno in kdaj bo dogajalo, pa sproti preverite v našem koledarju dogodkov.

Nekaj utrinkov veselega dogajanja si lahko oglejte v fotogaleriji:

Na video pa smo ujeli tudi, del županovega nagovora ter kako je zatajila tehnologija. Kot je razbrati, so obiskovalci to sprejeli z razumevanjem in se niso pretirano obremenjevali:

Ž. A.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
224 queries in 4,978 seconds.