Prifarski muzikanti navdušili Rogaško Slatino (foto/video)

23. 12. 2018 12:52

Minulo soboto, se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvil dobro obiskan koncert Prifarskih muzikantov. Predpraznična konkurenca s številnimi prireditvami je botrovalo k temu, da koncert ni bil popolnoma razprodan, čeprav bi si po videnem in slišanem to vsekakor zaslužili.

Pkoncert_prifarskih_muzikantov_rogaska_slatina2rifarski muzikanti so na slovenski glasbeni sceni že zavidljivih 30 let. Letošnje leto je za njih namreč jubilejno. V sklopu jubileja so v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma priredili štiri razprodane koncerte. Svojo glasbeno pot so pričeli kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste. Po petih letih delovanja so izdali svoj prvi plošček, do danes pa so jih izdali kar 27.

Prejeli so številne nagrade, in sicer: 4 zmage na festivalu narečnih popevk, Zlati petelin, zmaga na festivalu Etno Kostel, zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009, lansko leto pa so prvič nastopili na festivalu Melodije morja in sonca in bili priča številnim simpatijam. Prifarski muzikanti prihajajo iz Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel, tik ob meji s Hrvaško.

Na svojem koncertu v Rogaški Slatini so se predstavili predvsem s slovenskimi ljudskimi skladbami, preoblečenimi v modernejše ritme, hrvaškimi, božičnimi in tujimi skladbami. Dvorana Kulturnega centra Rogaška Slatina je bila skoraj popolnoma polna, med občinstvom pa je bilo v večji meri opaziti starejše oboževalce te glasbene skupine. Koncert je bil resnično nekaj posebnega, publika jih je vseskozi spodbujala z glasnim ploskanjem in prepevanjem izvedenih skladb.

Še fotogalerija:

v/t/f: DH

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
226 queries in 2,671 seconds.