Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 3. 12. 2018 (vožnja pod vplivom alkohola, žalil bivšo partnerko, nedostojno se je vedel na vlaku…)


AKTUALNI DOGODKI, KI SO JIH POLICISTI PP ŠMARJE PRI JELŠAH OBRAVNAVALI MED 26. 11. 2018 IN 3. 12. 2018

VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

27. 11. 2018 okoli polnoči je patrulja v kraju Drensko Rebro, ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je patrulja dne 1. 12. 2018 v naselju Mestinje, kontrolirala voznika vozila, kateremu pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,04 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper oba je bil na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

ZASEG VOZILA

27. 11. 2018 v večernem času je patrulja v kraju Lesično ustavila voznika osebnega vozila za katerega se je izkazalo, da vozi brez vozniškega dovoljenja. Navedenemu je bilo vozilo zaseženo, zaradi storjenega prekrška ter nadaljnje usode vozila pa se bo moral zagovarjati pred sodnikom za prekrške.

ŽALIL BIVŠO PARTNERICO

Na PP se je zglasila občanka ter povedala, da jo bivši partner preko telefona žali in ponižuje. Zoper kršitelja bo zaradi storitve prekrška uveden hitri postopek.

VLOM V MARKET KAŠČA

29. 11. 2018, so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v trgovino v Lesičnem. Pri ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je storilec poskušal vlomiti tudi v gostinski lokal, vendar pa je bil pri tem neuspešen. Skupna materialna škoda z odtujenimi predmeti znaša približno 1100 eur. Zoper storilca bo na pristojno Državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

NEDOSTOJNO VEDENJE NA VLAKU

30. 11. 2018 v popoldanskem času so bili policisti obveščeni, da se mlajši moški do uslužbenke SŽ, na vlaku vede nedostojno. Zoper kršitelja bo uveden hitri postopek zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.