Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 19. 12. 2018 (dva neuspešna bega, kraja iz Indonezije, psa nad jelena)


12. 12. 2018 so policisti zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tokrat je voznik na znak policije ustavil in nato bežal policistom, ki so ga kmalu ujeli. Tudi temu vozniku so policisti zasegli osebno vozilo in ga povabili na srečanje s sodnikom za prekrške. Tudi temu kršitelju se očita več prekrškov in lahko pričakuje visoko globo.

V isti noči se je na PP zglasila oškodovanka, ki je ugotovila, da je neznanec iz Indonezije v času njenega dopusta prestregel podatke njene bančne kartice, s katero je izdelal ponarejeno kartico in jo tudi unovčil.

13. 12. 2018 so policisti ponovno imeli v postopku povratnika cestnoprometnih prekrškov.  Voznik na znak policije ni ustavil in je bežal tako dolgo, dokler se njegovo vozilo zaradi makadama v klancu ni zaustavilo. Ugotovljeno je bilo, da voznik nima vozniškega dovoljenja, vozilo ni bilo registrirano, na vozilu pa so bile nameščene ukradene registrske tablice. Policisti so mu vozilo in registrske tablice zasegli ter zoper njega podali obdolžilni predlog in kazensko ovadbo. Prav tako so mu zasegli tudi prepovedana pirotehnična sredstva in bo zoper njega uveden postopek o prekršku.

V Krajnčici je prišlo do spora med dvema sosedoma. Pri tem je napadalec udeleženca suval in vlekel tako močno, da mu je popolnoma strgal pulover. Policisti so kršitelju v postopku o prekršku izrekli globo.

Po Jakobu pri Šentjurju sta se več dni potikala dva psa. 17. 12. 2018 sta podrla oboro in napadla jelena. Jelena sta preganjala in poškodovala tako močno, da ga je lastnik moral usmrtiti. To je le ena izmed zgodb, ki se v naši občini zgodi velikokrat in se lastnikov oz. skrbnikov psov ne dotakne do trenutka, ko morajo plačati visoko globo in lastniku povrniti vse nastale stroške. To se bo zgodilo tudi v navedenem primeru.

Andrej Mestek, PP Šentjur