Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 12. 12. 2018 (tašča preko policije skušala vplivati na vzgojo vnukov, nadzor nad sredstvi, ki povzročajo pok,…)


Dogodki na območju PP Šentjur, med 4. in 12. 12. 2018

TATVINI GORIVA

V noči na 6. 12. 2018 sta bili storjeni dve tatvini goriva. Ena na avtocesti na počivališču Zima, druga pa na gradbišču na Grobelnem. Slednjega je neznanec oškodoval za 400 €. O kaznivem dejanju bo podana kazenska ovadba.

OBJESTNOST MLADOLETNIKOV

7. 12. 2018 so policisti prijeli skupino mladoletnikov, ki je zgolj zaradi objestnosti razgrajala in premetavala smetiščne kante. Od mladoletnikov so bila zbrana obvestila, o dogajanju so bili obveščeni njihovi starši, zoper enega pa bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in miru. Kje so pili alkoholne pijače in se opili, ki so v njih prebudile željo po razgrajanju, policisti še ugotavljajo.

POŠKODOVANJE CERADE

V noči na 8. 12. 2018 je neznanec v Hruševcu večkrat prerezal cerado na lahkem priklopniku, ki je bil parkiran v Hruševcu. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 150 €.

POSKUS VLOMA

V Novi vasi je prišel neznanec do stanovanjske hiše in hotel vlomiti skozi okno na zadnji strani hiše. Zaradi kvalitetne izdelave mu okna ni uspelo odpreti, ga pa je močno poškodoval in s tem lastnika oškodoval za 300 €.

NESOGLASJA V DRUŽINI

9. 12. 2018 so bili policisti obveščeni o sporu v razširjeni družini, kjer se tašča ne strinja z načinom vzgoje svojih vnukov in meni, da sin in snaha le tega ne počneta pravilno. Ker policisti elementov kaznivega dejanja v opisanem primeru niso našli, bo o zadevi obveščen center za socialno delo, ki je pristojen za reševanje tovrstne problematike.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

V Sotenskem pod Kalobjem sta se srečala dva znanca, ki se ne razumeta. Beseda je dala besedo in pričela sta se prerivati. Eden je drugega pričel vleči za suknjič, nato ga je hotel še udariti po glavi, kar pa mu ni uspelo. Iz glave oškodovanca je poletel le klobuk. Ker se vročekrvneža nista pomirila sama, so bili na kraj poklicani policisti, ki so kršitelju izrekli globo.

ZASEG VOZILA POVRATNIKU KRŠITEV CESTNO PROMETNIH PREDPISOV

11. 12. 2018 so policisti na območju Dramelj ustavljali voznika osebnega avtomobila. Le ta na znake policije ni ustavil ampak je z vožnjo nadaljeval. V iskanje in ustavljanje opisanega vozila se je vključilo več patrulj. Ugotovljeno je bilo, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je pri vožnji storil več prekrškov. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega je bil podan obdolžilni predlog, s predlogom o uničenju zaseženega vozila. O zadevi bo odločalo sodišče za prekrške.

TATVINA GORIVA

11. 12. 2018 pa je prišel v večernem času na BS MOL v Lazah pri Dramljah voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot 306. Postregel si je z gorivom, ki ga ni plačal in se odpeljal neznano kam. Ugotovljeno je bilo, da so na vozilu nameščene registrske tablice, ki so bile pred nekaj dnevi odtujene na Ponikvi. Policisti so ugotovili, da je storilec njihov stari znanec. Ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila, bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

NADZOR NAD UPORABA IZDELKOV, KI POVZROČAJO POK

Zaradi povečanega števila poškodb, ki jih povzročijo izdelki katerih glavni učinek je pok ponovno opozarjamo, da je prepovedana uporaba vseh izdelkov, ki povzročijo močnejši pok od t.i. pasjih bombic. Od 26. 12. do vključno 1. 1. je dovoljena uporaba izdelkov kateri glavni učinek je pok, kategorije F1 (t.i. pasje bombice in podobno). Ne glede na to je uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije F1, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo. Naj poudarimo, da je strogo prepovedana uporaba različnih vrst petard. Policisti v primeru zaznanih kršitev dosledno ukrepamo po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih, takšne izdelke zaseženo in storilcu izrečemo globo v višini od 400 do 1.200 EUR. Takšno globo izrečemo tudi posamezniku, ki hrani navedene izdelke (kategorija F1), jih prodaja, kupuje in uporablja na krajih kjer je to prepovedano ali jih uporablja izven dovoljenega časa. Policisti bomo v pred prazničnem in prazničnem času opravili več poostrenih nadzorov javnih in drugih krajev kjer se pričakuje uporaba takšnih izdelkov.

Policisti PP Šentjur vam želijo varno in prijetno preživete prihajajoče dni, predvsem brez nadležnega pokanja ter poškodb.

bozicno-novoletni-zur-klik