Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroci za otroke, Podčetrtek 2018 (foto, video)


V decembru učenci in otroci vrtca OŠ Podčetrtek in podružnice Pristava pri Mestinju že tradicionalno pripravijo dobrodelno prireditev Otroci za otroke. Letošnjo že sedmo prireditev,je z obiskom počastil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

dobrodelni5Večnamenska športna dvorana Podčetrtek, ki je bila v času dobrodelne prireditve Otroci za otroke, ki jo pripravljajo učenci OŠ Podčetrtek in podružnične šole Pristava ter otroci vrtca s svojimi učitelji in vzgojitelji, napolnjena do zadnjega kotička, priča, da ljudje še znamo stopiti skupaj in biti dobrodelni.

Otroci so zbrane v dvorani pobožali z najrazličnejšimi glasbenimi, plesnimi, športnimi in recitatorskimi točkami, v sklopu prireditve sta zbranim nekaj toplih besed ob zaključku leta namenila ravnateljica Sonja Švajger in župan Podčetrtka Peter Misja, ki pa je skupaj z lepimi željami še dodal, da bo občina Podčetrtek v šolski sklad namenila sredstva, ki jih prihranijo ob pošiljanju novoletnih voščil po elektronski pošti. Osrednji govor večera pa je zbranim namenil posebni gost, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je po celem dnevu druženja s prostovoljci dan zaključil v sklopu dobrodelne prireditve v Podčetrtku.

dobrodelni75

Ob koncu programa so otroci z veseljem povedali, da so obiskovalci s prostovoljnim prispevkom ob vstopu v dvorano, seveda pa je bil ob koncu koncerta pripravljen tudi dobrodelni bazar, kjer so lahko izbirali med izdelki, ki so jih pripravili otroci sami, v času koncerta zbrali več kot 2000 evrov, ki jih bodo namenili za šolski sklad, ki omogoča, da se učenci iz številčnejših in socialno šibkejših družin udeležujejo ekskurzij, šol v naravi, prav tako pa takšnim otrokom s pomočjo šolskega sklada pomagajo pri nakupu šolskih potrebščin ter plačilu šolske prehrane.

Kako je bilo na dobrodelnem koncertu in kaj so povedali govorniki prisluhnite v videu.

Še fotogalerija:

K. C.