Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mejni policisti zasegli teleskopsko palico in pirotehniko


teleskopska-palica-pirotehnika

Včeraj popoldne je policist pri mejni kontroli na mednarodnem mejnem prehodu Imeno v vozilu hrvaškega državljana našel kovinsko teleskopsko palico skupne dolžine 53 cm.

Telseskopsko palico so policisti zasegli, kršitelju pa na kraju dogodka izrekli globo v višini 500 evrov. Teleskopska palica je po Zakonu o orožju opredeljena kot hladno orožje in jo je prepovedano imeti v posesti ali nositi.

Iste dne je policist na mednarodnem mejnem prehodu Bistrica ob Soltli pri prehodu meje v vozilu slovenskega državljana našel pirotehnična sredstva (petarde), katerih glavni učinek je pok in po zakonu niso dovoljena. Najdena sta bila 2 zavoja po 10 komadov petard “XTREME SUPER TOP” – kategorije F2, 1 zavoj po 20 komadov petard “XTREME COMMANDOS” – kategorije F2 in 1 zavoj po 100 komadov petard “PIRAT” – kategorije F2. Vsi izdelki so bili v originalni embalaži.

Skupaj je bilo zaseženih 140 komadov petard, ki so jih policisti zasegli in kršitelja oglobili s 400 evri kazni in mu odvzeli pirotehnična sredstva.