Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudska univerza Rogaška Slatina vodilni partner v novem mednarodnem projektu


img-0404
Na uvodnem sestanku v Rogaški Slatini so partnerji oblikoval načrt dela v projektu.

Ljudska univerza Rogaška Slatina je bila tudi v letošnjem letu uspešna na razpisu v programu Erasmus + in bo naslednja tri leta vodilni partner v mednarodnem projektu Bringing Sport to Children with Special Needs – NeedSport. V projektu kot partnerja sodelujete še dve organizaciji iz Rogaške Slatine, in sicer JVIZ III. OŠ Rogaška Slatina ter Perun Academy, razen tega pa projekt vključuje še dve šoli za otroke s posebnimi potrebami s Hrvaške in Grčije, športne organizacije iz Portugalske, Hrvaške ter Poljske, organizacije za izobraževanje odraslih iz Španije ter univerza iz Portugalske.

Glavni cilj projekta je razviti priročnik in spletno aplikacijo za učitelje, trenerje, športne vaditelje, starše ter ostale zainteresirane, ki bi vključevala konkretne primere, navodila in ideje športnih aktivnosti za lažje vključevanje otrok s posebnimi potrebami v športne aktivnosti, ki bi jim prinašale prednosti pri njihovem razvoju.

Konec novembra je v Rogaški Slatini potekal prvi mednarodni sestanek v sklopu projekta, ki so se ga udeležile vse sodelujoče organizacije in oblikovale podroben načrt poteka projekta naslednje tri leta. Udeležence mednarodnega sestanka je pozdravil tudi župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, po uradnem delu pa so imeli partnerji priložnost uživati v znamenitostih Rogaške Slatine in njene okolice.

img-0429
Med ostalimi znamenitostmi v Rogaški Slatini in okolici so si partnerji iz tujine ogledali tudi Anin dvor.

logo-lurs-eu-projekt