Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudska univerza Rogaška Slatina dobitnica prestižne nagrade za najbolj izstopajoče zgodbe mednarodnega sodelovanja


jabolko-kakovosti1

Podeljena so bila jabolka kakovosti, nacionalna priznanja za najboljše prakse mobilnosti in mednarodnega sodelovanja.

Zgodb o uspehu v mednarodnih projektih je veliko, vse so navdihujoče in imajo neprecenljivo komponento: izkušnje, tako osebne kot strokovne. Nad številnimi programi in pobudami mednarodnega sodelovanja bdi Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja CMEPIUS. S svojimi aktivnostmi vpliva na vzgojitelje, učence, učitelje, strokovno osebje, študente, profesorje, na znanstveno sodelovanje in razvojno usmeritev izobraževalnih institucij po celi vertikali, od vrtca do univerze.

Letos je priznanje Jabolka kakovosti prejela tudi Ljudska univerza Rogaška Slatina. Priznanja so prejele še tri šole s Celjskega.

Jabolko kakovosti sta predstavnicam, LURS-a podelili državna sekretarka, gospa Martina Vuk, ter direktorica CMEPIUS-a, dr. Alenka Flander.

podeljena-so-bila-jabolka-kakovosti-foto_klemen-razingerMinistrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter CMEPIUS, Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, sta letos že trinajsto leto zapored podelila nacionalno nagrado jabolko kakovosti najbolj izstopajočim zgodbam mednarodnega sodelovanja. Letos je to prestižno nagrado na področju izobraževanja odraslih prejela Ljudska univerza Rogaška Slatina.

Merilo pri podeljevanju nagrade je kakovost mednarodnih projektov, obenem pa tudi učinkov, ki jih mednarodni projekti prinašajo na strokovni razvoj izobraževalcev, njihovo povezovanje in oblikovanje timov ter na razvoj samih institucij, ki sodelujejo v projektih, obenem pa ocenjevalci iščejo tudi potencialne vplive, ki jih imajo projekti na izobraževalni sistem v Sloveniji.

jabolko-kakovosti2
Zaposlene so izjemno ponosne na to prestižno nagrado.

Predstavnicam Ljudske univerze Rogaška Slatina sta jabolko kakovosti na svečani prireditvi v Grand hotelu Union v Ljubljani izročili državna sekretarka Ministrstva za izobraževanje, delo in šport, gospa Martina Vuk, ter direktorica CMEPIUS-a, dr. Alenka Flander. Med opisovanjem univerze so poudarili, da je izvedba projekta mobilnosti, za katerega je organizacija prejela nagrado, ´že predhodno mednarodno aktivni organizaciji še bolj na stežaj odprl mnoga vrata v mednarodno sodelovanje in marsičem spremenil način dela te organizacije´ ter dodali, da je ´LU Rogaška Slatina tako postala prepoznana kot strokovna in zanesljiva organizacija, ki je vpeta v različne projekte. S tem prispeva svoj delež h konstantnim izboljšavam sistema izobraževanja odraslih v Sloveniji, postala pa je tudi organizacija, kamor si hodijo izkušnje in nova znanja nabirat tudi izobraževalci iz tujine.´

Na Ljudski univerzi Rogaška Slatina so zelo ponosni na to nagrado, veseli pa so tudi vseh čestitk lokalnih, nacionalnih ter mednarodnih partnerjev, ki te dni kar dežujejo, obenem pa bi se zaposlene želele zahvaliti CMEPIUS-u za izkazano zaupanje ter njihovo pomoč in podporo pri izvedbi vseh mednarodnih projektov.

Nagrade s Celjskega so prejele tudi: Osnovna šola Pod goro iz Slovenskih Konjic je slavila s projektom mobilnosti za pridobivanje znanj s področja izobraževanja oseb z motnjami avtističnega spektra in oseb z različnimi ostalimi motnjami, s katerimi se srečujejo strokovni delavci šole. Najbolj odmeven rezultat projekta je izgradnja senzorne sobe in igralnice, ki je ne uporabljajo samo na šoli, temveč je na voljo tudi ostalim uporabnikom iz lokalnega okolja. Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je z mednarodnim sodelovanjem prišla do nove oblike sodelovanja šolskega in gospodarskega sektorja. Ekonomska šola Celje je nase opozorila s prenovljenim okvirjem za izvajanje strokovne prakse na področju ekonomije. Ljudska univerza Rogaška Slatina pa je s projektom mobilnosti nadgradila način poučevanja in tako prispeva svoj delež h konstantnim izboljšavam sistema izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Zgodbe o uspehu vseh dobitnic priznanj lahko preberete tukaj (klik)

maja-keuc-big-band-klik