Karateisti preizkusili nov način tekmovanja

2. 12. 2018 7:45

karate_zalec_december_2018Na prvi decembrski dan je bilo v Žalcu v organizaciji Karate kluba Žalec 2. kolo medobčinske lige v karateju. To je bilo v letu 2018 tudi zadnje kolo. Tokrat je nastopila tudi peterica iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje: Tilen Prah, Nick Toplišek, Nejc Butolen, Lara Sodin in Benjamin Herman.

Najprej je začel Tilen Prah v kategoriji dečki 8 in 9 let – rumeni in oranžni pas. Z dobro pokazano šolsko kato je v letošnji sezoni že drugič zmagal v tej ligi in zanesljivo osvojil 1. mesto. Nato so nastopili štirje borci od tega sta dva imela »ognjeni krst«. To sta Nick Toplišek in Nejc Butolen. Nick je v svoji kategoriji športne borbe 8 in 9 let po novem sistemu tekmovanja po več borbah osvojil 3. mesto. Nejc Butolen pa je v kategoriji 10 in 11 let osvojil odlično 2. mesto.

Oba sta odlično prebila led tudi v tekmovalnem sistemu in pokazala veliko borbenosti in potenciala za naprej. Potrebno je samo trenirati in rezultati bodo nedvomno še boljši. Bolj izkušena Lara Sodin in Benjamin Herman sta nastopala vsak v svoji kategoriji in tudi ona po nizu športnih borb osvojila naslednji rezultat: Lara Sodin je po zmagah zanesljivo osvojila zlato medaljo, Benjamin pa je bil po seštevku odličen drugi.

Organizator je prvič preizkusno vpeljal novi sistem tekmovanja. S tem sistemom je naredil tekmovanje vsekakor bolj napeto in efektivno ter vsekakor korak naprej pri sistemskemu delu/tekmovanju k še boljši kvaliteti karateja vseh trenirajočih. Nedvomno bomo tudi mi kot organizator 3. medobčinske lige v začetku leta 2019 nadaljevali s tem sistemom v obeh disciplinah.

Miha Romih, glavni trener

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 1,403 seconds.