Župani KiO o tem, kaj je zaznamovalo leto 2018 in kaj pričakujemo od novega leta (1. del)

29. 12. 2018 2:09

Leto 2018 nezadržno zapira svoja vrata in za sabo pušča sledi dogodkov iz sveta politike, športa, gospodarstva, kulture … V svetovnem merilu so ga zagotovo zaznamovali trgovska vojna med dvema svetovnima velesilama, oči javnosti so bile uprte v poroko na britanskem dvoru, pretresale so nas slike vojnih grozot, spremljali smo (stare) nove migrantske tokove, na stari celini se je veliko razpredalo o problemih odpadkov in izstopu Velike Britanije iz Unije, na športnem področju so ga zaznamovale zimske olimpijske igre v Južni Koreji in svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji.

V Sloveniji pa smo dobili 13. vlado RS ter stare in nekaj novih županov, proslavili smo Cankarjevo leto, soočili smo se z afero “vrtec Kengerujček” ter odstopi in težavami v zdravstvu, zapleti pri gradnji drugega tira, nekaj premikov smo doživeli tudi na gospodarskem področju.

Kako pa so leto 2018 videli naši župani. Tradicionalno smo jih povprašali kateri dogodki so v zadnjem letu zaznamovali naš planet, našo državo in lokalno skupnost, prav tako pa so predstavili pričakovanja in načrte za prihodnje leto.

V prvem delu prisluhnite županji in županom Občin Rogaška Slatina, Dobje, Kozje in Rogatec.

Župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič:

Župan Občine Dobje Franc Leskovšek:

Županja Občine Kozje Milenca Krajnc:

Župan Občine Rogatec Martin Mikolič:

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,407 seconds.