Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župani KiO o tem, kaj je zaznamovalo leto 2018 in kaj pričakujemo od novega leta (1. del)


Leto 2018 nezadržno zapira svoja vrata in za sabo pušča sledi dogodkov iz sveta politike, športa, gospodarstva, kulture … V svetovnem merilu so ga zagotovo zaznamovali trgovska vojna med dvema svetovnima velesilama, oči javnosti so bile uprte v poroko na britanskem dvoru, pretresale so nas slike vojnih grozot, spremljali smo (stare) nove migrantske tokove, na stari celini se je veliko razpredalo o problemih odpadkov in izstopu Velike Britanije iz Unije, na športnem področju so ga zaznamovale zimske olimpijske igre v Južni Koreji in svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji.

V Sloveniji pa smo dobili 13. vlado RS ter stare in nekaj novih županov, proslavili smo Cankarjevo leto, soočili smo se z afero “vrtec Kengerujček” ter odstopi in težavami v zdravstvu, zapleti pri gradnji drugega tira, nekaj premikov smo doživeli tudi na gospodarskem področju.

Kako pa so leto 2018 videli naši župani. Tradicionalno smo jih povprašali kateri dogodki so v zadnjem letu zaznamovali naš planet, našo državo in lokalno skupnost, prav tako pa so predstavili pričakovanja in načrte za prihodnje leto.

V prvem delu prisluhnite županji in županom Občin Rogaška Slatina, Dobje, Kozje in Rogatec.

Župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič:

Župan Občine Dobje Franc Leskovšek:

Županja Občine Kozje Milenca Krajnc:

Župan Občine Rogatec Martin Mikolič: