Dobrodelni bazar OŠ Kozje in OŠ Lesično 2018 (foto, video)

22. 12. 2018 10:43

Na Osnovnih šolah Kozje in Lesično so v decembru pripravili tradicionalni praznični bazar s kulturnim programom in številnimi izdelki, ki so jih izdelali učenci, sredstva od nakupa pa so prispevali v šolski sklad za lepši vsakdan otrok iz socialno ogroženih družin.

dkozje32

Tokratni praznični bazar OŠ Kozje so otvorili skozi dramsko uprizoritev, kulturni program pa je v nadaljevanju zaznamovala glasba. Pevsko in glasbeno nadarjeni učenci so se predstavili s samostojnimi točkami, zapeli pa so tudi v družbi članov ansambla Jug, ki so bili poleg učencev nastopajoči na kozjanskem odru.

Zbrane sta v sklopu prireditve nagovorila ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek ter županja Milenca Krajnc, ki je med drugim dejala: “Spoštovane učenke in učenci, prižgali ste praznično razsvetljavo v trgu Kozje, z nocojšnjo prireditvijo pa ste prižgali lučke v naših srcih. Hvala vam za to, ter hvala tudi za to, da lahko današnji večer delim skupaj z vami.” in nadaljevala z besedami: “Pravijo, da dobroto povezuje zlata veriga in dobrodelnost se zagotovo ne meri po tem kaj damo ali kaj naredimo, dobrodelnost se meri po tem zakaj nekaj damo ali naredimo.

In danes je ta namen jasen. Leto, ki se hitro izteka, nam je darovalo mnogo lepega. Zagotovo ni šlo vse po naših željah in pričakovanjih, ampak če pogledamo naravo nas je v začetku leta obdarila z zimskimi radostmi, tekom leta ponudila številne darove narave, katere smo z vsem dolžnim spoštovanjem tudi pospravili, zagotovo pa je za nami tudi leto, ki je bilo izjemno za lokalno skupnost, saj smo veliko postorili na različnim področjih in območjih in to z namenom, da bi bilo življenje v naši občini lepše in prijaznejše. Mnogi ste to opazili, predvsem tisti, ki gledate s srcem in želim, da so prazniki, ki so pred nami srčni, da bomo opaženi s srcem in da bomo gledali s srcem.”

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v videu in fotogaleriji.

 

Tudi na OŠ Lesično so v tednu pred prazniki pripravili dobrodelni bazar.

“Učenci vaša sreča je že to, da ste mladi, da ste zdravi, imate skrbne starše, imate prijatelje in da lahko hodite v šolo … vse to je razlog, da se lahko veselimo skupaj, mi smo pa veseli, da imamo vas,” je šolarje nagovorila ravnateljica OŠ Lesično, Ravnateljica Irena Krajnc.

Kaj še je povedala, poglejte v spodnjem video prispevku, kot tudi druge utrinke s prireditve.

Še fotogalerija

K. C.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X