25. božično-novoletni koncert Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah (foto)

29. 12. 2018 21:32

Tudi letos se šmarski godbeniki niso izneverili tradiciji. Na Štefanovo, 26. decembra, so pripravili jubilejni, že 25. božično novoletni koncert, s katerim so obeležili tudi dan samostojnosti in enotnosti.

Umetniški vodja in dirigent Borut Lorger se je odločil za zelo pester koncertni program. Skozi koncert smo spremljali tako odlomke filmske glasbe, kakor tudi večne melodije Queenov, Abbe, Johana Straussa in Avsenikov. Posebej velja omeniti priredbo Magnificove uspešnice »Gospod težko sem ponižen«, izpod peresa njihovega člana, Anžeta Zaveršnika. Pevsko in prav nič ponižno, je Magnifica nadomestil Andraž Pepevnik, prav tako član Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah. Svoj pečat pesmi in koncertu pa je dal dirigent Borut Lorger, ki je zaključil pesem s svojo priredbo besedila, v katero je vključil prav posebno novoletno voščilo prisotnim.

bozicno_novoletni_koncert_smarje_2018_kolaz1

Šmarski godbeniki so s pestrim programom še enkrat več dokazali, da jim niso domače le koračnice, temveč z veseljem igrajo tudi druge žanre.

Na koncertu se je tudi letos predstavil podmladek domače godbe, ki šteje že 16 članov in članic v starosti od 6 do 13 let. Zaigrali so 4 pesmi in poželi bučen aplavz publike, ki je do zadnjega kotička napolnila žal spet premajhno dvorano kulturnega doma Šmarje pri Jelšah.

bozicno_novoletni_koncert_smarje_2018_kolaz2

Koncert sta na svoj hudomušen način povezovala Maja Ratej in Aleš Novak. Predstavila sta delo godbe v zadnjem letu in njihovo najnovejšo pridobitev – suzafon, ki je močno obremenil njihov proračun in je tako velik, da bo viden že od daleč. Na oder sta povabila novega župana občine Šmarje pri Jelšah, gospoda Matijo Čakša, ki se je godbenikom zahvalil za njihov prispevek v družabnem življenju občine in širjenju prepoznavnosti občine tudi izven domačih krajev. Vsem prisotnim je čestital ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter zaželel vse dobro v prihajajočem letu.

Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah je ob jubilejnem 25. božično-novoletnem koncertu uspelo zbrati posnetke na DVD-jih skoraj vseh dosedanjih koncertov in nekaj drugih dogodkov. Odločili so se, da jih podarijo Knjižnici Šmarje pri Jelšah, kjer bodo varno shranjeni za prihodnje rodove. DVD-je je prevzel novi direktor knjižnice, Marko Samec, ki se je zahvalil godbenikom za darilo in vsem prisotnim zaželel sreče in zdravja v novem letu.

bozicno_novoletni_koncert_smarje_2018_kolaz3

*Tomaž Stiplošek, foto: Dejan Hribernik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X