Z občinskega prvenstva v badmintonu

27. 11. 2018 11:07

Na zadnji novembrski ponedeljek je Športna zveza Kozje ob sodelovanju Osnovne šole Kozje in Tenis kluba Kozje, organizirala občinsko prvenstvo v badmintonu za osnovnošolce.

V športni dvorani Večnamenskega centra Kozje se jih je zbralo rekordnih 29. V kategoriji mlajših učenk, do petega razreda, jih je nastopilo sedem.

Najprej so se pomerile v dveh skupinah, nato pa najboljše še za prva tri mesta. Zmagovalka je postala Nikita Švajger, na drugo mesto se je uvrstila Julia Bratuša, tretje mesto pa je osvojila Ronja Čepin.

Najboljši v kategorijah mlajših učenk in učencev
Najboljši v kategorijah mlajših učenk in učencev

Najštevilčnejša je bila skupina mlajših učencev, ki jih je nastopilo kar 12. Razdeljeni so bili v tri skupine, nato smo dobili šest polfinalistov in na koncu tri finaliste, ki so se pomerili vsak z vsakim. Zanesljivo je zmagovalec postal Lan Mesec, drugo mesto je osvojil Florijan Kiderič, tretje pa Jan Dobravc.

V kategorijah starejših učenk in učencev je nastopilo po pet tekmovalk oziroma tekmovalcev, ki so se pomerili vsak z vsakim. Med učenkami je lansko zmago in naslov občinske prvakinje zanesljivo ubranila Katja Bratuša, na drugo mesto se je uvrstila Špela Šošterič, tretja pa je bila Laura Bratuša.

Med učenci je po preobratu v zadnji tekmi naslov prvaka osvojil Žan Kiderič, drugi je bil Lan Gradišek in tretji Tim Šmon. V mesecu januarju, pa bo v Kozjem ponovno na sporedu še področno prvenstvo osnovnošolcev v badmintonu. (R.G.)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X