Vabimo na muzikal Razbojnik Guzej v Rogaško Slatino in Šmarje pri Jelšah – vstopnice 44 % ceneje

20. 11. 2018 19:44

Obe predstavi (v Rogaški in v Šmarju) sta razprodani, v Šmarju je na voljo le še nekaj dodatnih sedežev. Organizator tiste, ki tokrat niso uspeli dobiti vstopnic, vabi na zadnjo ponovitev, ki bo v soboto, 26. 1. 2019, ob 19.00 v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Dramska skupina Kulturno-prosvetnega društva Kostrivnica ob svoji 30-letnici za svojo publiko pripravljajo prav poseben avtorski projekt – muzikal Razbojnik Guzej.

Uprizorili ga bodo na dveh lokacijah. V soboto, 24. novembra ob 19. uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina in v nedeljo, 25. novembra ob 17. uri v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.

Avtorski projekt je nastajal več let. Gre za obuditev pomenljivega lika naše preteklosti, kozjanskega Robina Hooda, ki se je med ljudmi ohranil tudi zato, ker je bogatim jemal in naropano blago delil revežem. Guzeja je v literarnih delih upodobilo več avtorjev, tokrat pa bo njegov lik prvič zaživel tudi v glasbeno-gledališkem žanru.

V ospredje je postavljena ljubezenska zgodba Guzeja in njegove Barbke. Glavna junaka bosta upodobila Andrej Kidrič in Jasna Druškovič. V ostalih vlogah nastopajo: Marija Bah, Andrej But, Katarina Dragovan, Tilen Druškovič, Franc Fajs, Marija in Marko Gajšek, Janez Gobec, Miran Jagodič, Jelka in Metod Jakop, Marko Kampuš, Franci Kitak, Jože in Rezika Koražija, Laura Krajnc, Damjana Oblak, Natalija in Mirko Ogrizek, Katarina Plavčak, Nastja Škrabl, Dragan Šućur, Ivan, Jože, Katarina, Marjan in Marjeta Tadina in Tomaž Zorin.

Scenarij in režija sta delo Martina Druškoviča, muzikal sta glasbeno opremili Laura Krajnc in Manca Druškovič. Tudi instrumentali bodo izvedeni v živo. Instrumentalisti bodo: Edvard Došler, Manca Druškovič, Sven Horvat, Jernej in Matic Koražija ter Laura Krajnc.

Sicer pa ekipo sestavlja več kot 50 članov. Projekt so pripravljali z zagnanostjo in veliko dobre volje. Ustvarjalci muzikala verjamejo, da bo to čutiti tudi na obeh uprizoritvah v Rogaški Slatini in Šmarju pri Jelšah.

Vstopnina: 9 € (v predprodaji 8 €). Vstopnice lahko kupite v Frizerskem studiu Vida Lorger Rogaška Slatina, Knjižnici Šmarje pri Jelšah in KPD Kostrivnica.

O Dramski skupini iz Kostrivnice, ki deluje že 30 let
kpd-kostrivnica
Dramska skupina Kostrivnica nekoč…

Mineva 30 let od ponovne oživitve Dramske skupine Kulturno-prosvetnega društva Kostrivnica. Gre za zelo aktivno gledališko skupino, z najdaljšim stažem v naših krajih. V neprekinjenem tridesetletnem ustvarjanju so na oder postavili kar 35 celovečernih predstav, ki so doživele 82 ponovitev.

V Kostrivnici so se kulturni ustvarjalci z gledališko dejavnostjo spogledovali že v preteklosti.

Leta 1970 je bila ustanovljena Dramska skupina Kastrum, ki je delovala 10 let. Pobudnica za ustanovitev in predsednica skupine je bila Marija Čakš. Prva režijska dela so zaupali Vidi But, pomagal ji je Jože Strniša, ki je kasneje prevzel vlogo režiserja.

kpd-kostrivnica-danes
…in danes

Domača dramska skupina je znova intenzivneje začela delovati leta 1988. Takrat sta, na predlog mladincev, njeno vodenje prevzela Vida But in Martin Druškovič.

V vsaki sezoni je skupina pripravila po eno celovečerno predstavo, včasih celo po dve.

Mladinska skupina je zrasla v sožitje kulturnih zagnancev različnih generacij. Krog gledalcev se je širil kar se danes odraža v vedno lepo obiskanih predstavah in prireditvah.

S KOZJANSKO.INFO CENEJE NA MUZIKAL RAZBOJNIK GUZEJ

Kot je običaj, na Kozjansko.info našim zvestim bralcem in članom Polovička.si ponujamo cenejše vstopnice tudi za muzikal Razbojnik Guzej v Rogaški Slatini in Šmarju pri Jelšah.

Cenejše vstopnice naročite na tej povezavi (klik!)

razbojnik-guzej-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X