Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V razmislek, preden oddate svoj glas

marko-ketisZdi se mi izjemno pomembno, kdo je župan občine. Kot ni vseeno, kdo je direktor podjetja. Naša skupna odločitev na volitvah 18.11.2018 bo usodno vplivala na razvoj in dogajanje v občini v naslednjih štirih letih. Med petimi kandidati za župana bomo skupaj izbrali enega, ki bo vodil razvoj občine, upravljal z 10 mio EUR našega skupnega denarja in nas zastopal v občini, državi Sloveniji in širše.

Upam in verjamem, da ste se ali se boste odločili za osebo, ki ima ustrezne karakterne lastnosti vodje in predstavnika, ki ima trdno in močno voljo po napredku, ki se bo z svojim poštenjem, znanjem, energijo in časom posvetil edini nalogi – trudu in delu v naše skupno dobro. Takšen župan bo uspešno upravljal z našim skupnim premoženjem in nam zagotovil razvoj ter boljšo in lepšo skupno prihodnost.

Tudi sam sem se na pobudo prijateljev in predvsem krajanov Zibike odločil, da kandidiram za župana občine Šmarje pri Jelšah. Za volilno kampanjo sem namenil 300 € svojega denarja. Seveda pa tudi znanje in svoj čas, za kar smo se najprej dogovorili v družini. Pridobil sem tudi soglasje direktorice, za kar se ji zahvaljujem. Za ta denar si ne morem privoščiti velikih plakatov, plačanih objav v javnih občilih, pozivov volivcem po radiu, filmčkov o sebi in svojem dosedanjem delu ter propagandnega materiala, ki ga dobivate na dom. Sem pa sam naredil svojo internetno stran www.ketis.si in Facebook profil, kjer predstavljam sebe in svoj program. Vse objave na internetu in brezplačne izjave v medijih sem pripravljal sam in trdno stojim za njimi. Po mojih ocenah in informacijah drugih kandidatov, so drugi porabili od 5 do 10 tisoč €. Ob tem jim čestitam, da so zbrali takšne vsote.

Že v začetku kampanje sem se odločil, da ne bom z ostalimi kandidati tekmoval v razmetavanju denarja, ampak vsebinsko, s svojim programom, ki je ambiciozen, a hkrati realen. Potrudil sem se in obiskal vse krajevne skupnosti, kjer sem se predstavil. Pogovarjali smo se o potrebah krajanov in mojem volilnem programu.

ketis-novinarska

Župan, kakršnega si sam želim, mora biti samostojen, odločen, mora povezovati različno misleče, mora biti dober govorec in jasen in trd pogajalec. To mora biti oseba, ki čim bolj pozna delo župana, delo občinskega sveta, delo svetov krajevnih skupnosti in društev. Zame je pomembno, da je župan čim manj sorodstveno povezan z občinsko upravo in pogodbenimi partnerji občine. Prav tako od svojega župana pričakujem politično nevtralnost, saj le takšen lahko združuje različne politične skupine in interese.

Zase trdim, da imam vse zgoraj naštete lastnosti. Zato tudi kandidiram.

Vsem občankam in občanom želim, da bo v nedeljo, 18.11.2018 ali 2.12.2018 izvoljen tisti kandidat, ki si ga sami želite in ki bo največ naredil za naše skupno dobro. Pozivam vas, da se udeležite volitev in prevzamete svojo odgovornost za razvoj naše občine.

Na koncu se želim zahvaliti najprej protikandidatom za korektno volilno kampanjo, medijem za korektno poročanje in seveda tudi vsem občankam in občanom za strpno spremljanje volilne kampanje in potrpežljivost ob naši nadležnosti.

Marko Ketiš,

Kandidat za župana občine Šmarje pri Jelšah

*Naročena novica, naročnik je Marko Ketiš