Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V občini Kozje namenu predali več obnovljenih cestnih odsekov (foto, video)


V občini Kozje so v zadnjih štirinajstih dneh namenu predali več novo urejenih cestnih odsekov. Po tem, ko so namenu predali cesto proti Vetrniku, so otvorili še cesto Ključice – Mireje, Ješovec – Rajgl ter cesto Pokopališče – Berglez.

cestek8

V občini Kozje, kjer imajo kar dvesto kilometrov kategoriziranih in nekategoriziranih cest skrbijo za urejenost infrastrukture. Med drugim so v letošnjem letu uredili tristo metrov dolg cestni odsek Ključice – Mireje, katerega vrednost del je znašala nekaj manj kot petintrideset tisočakov, delno pa je bil projekt financiran s 23. člena Zakona o financiranju občin, tako da se je otvoritve poleg županje Milence Krajnc udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. (nagovoroma ob otvoritvi prisluhnite v videu)

cestek16V nadaljevanju so  namenu predali tudi cesto Ješovec – Rajgl v izmeri osemsto metrov, poleg novega asfalta pa so uredili bankine, ustrezno odvodnjavanje in vse kar je potrebno, da je cesta takšna kot mora biti, vrednost del pa je v tem primeru znašala 106 tisočakov.

Prav tako pa so obnovili še dvesto metrski cestni odsek Pokopališče – Berglez v vrednosti 16 tisočakov. Ob otvoritvi te ceste se je županja Milenca Krajnc dotaknila pomembnosti obnove tovrstnih manjših cestnih odsekov, saj so zelo pomembni za ohranjanje življenj na kmetijah.

Otvoritvenima nagovoroma iz omenjenih otvoritev prisluhnite v spodnjih videih.

 

Še fotogalerija:

K. C.