Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani ugnali do sinoči nepremagano Krko – brez incidenta ni šlo (foto)


Košarkarji Šentjurja so tekmo 5. kola državnega prvenstva v svoji dvorani proti novomeški Krki odigrali že na petkov večer. 

Krka je lahko domače zaustavljala samo tako ...
Krka je lahko domače zaustavljala samo tako …

Uvodoma je bolje kazalo gostom, ki so v prvi četrtini trikrat vodili za 9 točk. To jim je dvakrat uspelo tudi po domači minuti odmora, Šentjur pa se je ob koncu tega dela igre približal na 4.

Da so se domači otresli nervoze so pokazali že na začetku druge četrtine, ko so v 12. minuti prvič prevzeli vodstvo. Gostje so zatem uspeli še dvakrat povesti, druga polovica druge četrtine pa je pripadla domačim, ki so na polčas šli s prednostjo 8 točk.

Gostitelji so s prevlado nadaljevali tudi po glavnem odmoru in v 24. minuti vodili že za 16. Krka se je v tretji četrini najbolj približala na 11, Šentjur pa je z eno od 8 trojk v 30. minuti povedel za 17, kar je bila najvišja razlika na tekmi.

To je na začetku zadnje četrtine uspel izenačiti Žiga Jurček, v 34. minuti pa znova Michael Harmon.

kosarka_krusic_prepozno_november_2018V 35. minuti je Matej Krušič zadel desetinko po izteku napada in sodniki so koš razveljavili.

Nekdo od gledalcev je na igrišče vrgel plastenko, zaradi česar bo klub kaznovan s 400 evri kazni.

Sledila je dvominutna prekinitev, saj se tisti, ki je vrgel plastenko ni upal izpostaviti, na srečo pa je dvorano prostovoljno zaupustil neki drug obiskovalec.

Sporni trenutek si lahko ogledate v spodnjem videu od 10’23” naprej:

 

Dolenjci so v zadnjem naletu zaostanek večkrat uspeli znižati na 9 točk, a je vse upe gostov s trojko pokopal Dejan Čigoja.

Na domači strani je s 23 točkami, 13 skoki in 7 podajami blesel Davor Konjević. Pri Krki je s 15 točkami opazno vlogo odigral Luka Lapornik.

Šentjur : Krka 86:73 (22 : 26, 26 : 14, 20 : 12, 18 : 21)

Konjević 23 (13 skokov), Pešić 22, Jereb 10, …

kosarka_sentjur_krka_november_2018_kombi2

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Za nami je sijajna tekma in pomembna zmaga, vendar smo imeli na začetku nekaj težav, saj smo začeli bojazljivo, kot da smo prišli Krko zgolj gledat. Ko smo to popravili, smo nadzirali potek dogodkov na igrišču. Vsem na igrišču čestitam za prikazani trud, ki je bil tokrat lepo nagrajen. Prejšnji zmagi sta nas napolnili s samozavestjo, kar se vidi tudi na treningih. Sedaj je treba v tem ritmu nadaljevati.”

Simon Petrov, trener Krke: “Gostitelji so bili veliko boljši in nismo imeli prav nobenih priložnosti za kakšen boljši rezultat. Upam, da se bomo iz tega poraza čim več naučili in takih predstav v prihodnje ne bomo kazali.”

Lestvica

Z/P
1. Krka 4/1 8
2. Šentjur 3/2 8
3. Rogaška 4/0 7
4. Petrol Olimpija 3/1 6
5. Sixt Primorska 2/2 6
6. Zlatorog Laško 2/2 6
7. Šenčur Gorenjska gradbena družba 1/3 5
8. Hopsi Polzela 1/3 5
9. Helios Suns 1/3 5
10. Ilirija 0/4 4

Nocoj bo Rogaška ob 19:00 gostila Zlatorog. Šentjur bo v torek, 13. novembra, ob 18:30 (nov termin!) začel pokalno gostovanje v Celju.

*foto: Žiga Anderlič