Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S srečanj z volivci (foto): Matija Čakš bo krajevnim skupnostim namenil več avtonomije in denarja

Z večernim Martinovim pohodom v Dvoru je skupni kandidat pomladnih strank in Liste naša občina Šmarje, Matija Čakš, nadaljeval z obiski krajevnih skupnostih občine Šmarje pri Jelšah.

Čakševe predstavitve so pritegnile mnogo zanimanja, še posebej njegovi načrti v zvezi s krepitvijo krajevnih skupnosti. Kot je zapisal v svojem predvolilnem programu, te potrebujejo več moči in avtonomnosti, saj so neposredna vez med občani in proračunom občine.

srecanje-z-volivci-caksMatija Čakš na letošnjih lokalnih volitvah v Šmarju pri Jelšah kandidira s podporo SDS, SLS, NSi in Liste naša občina Šmarje. V svojem predvolilnem programu izpostavlja pomen urejenosti cestne in druge infrastrukture ter živahnejši utrip v vseh krajih občine.

Pri tem so, po njegovem mnenju, ključne krajevne skupnosti, ki morajo dobiti več moči pri odločanju o naložbah. Imajo namreč najbolj neposreden vpogled v konkretne potrebe ljudi, ki živijo v krajih občine Šmarje pri Jelšah. Matija Čakš se je srečal z občani, ki živijo v krajevnih skupnostih Kristan Vrh, Zibika, Tinsko, Sveti Štefan, Grobelno, Šentvid, Šmarje pri Jelšah (Dvor), Sladka Gora, obiskal bo še Mestinje.

Za dvig kakovosti življenja v vseh krajih občine

Kot so izpostavili občani, ki so se v zelo velikem številu odzvali njegovemu povabilu in povabilu strank, ki ga podpirajo, si želijo prav takšnega, močnejšega glasu pri odločanju o naložbah v občini. Matija Čakš je prepričan, da lahko na takšen način dvigne kakovost življenja vseh občanov, tako skozi obnovo in nove naložbe v infrastrukturo ter s podporo delovanju aktivnih društev, od športnih, gasilskih, kulturnih do turističnih.

Na letošnjih lokalnih volitvah v občini Šmarje pri Jelšah je zato jasno, da je glas zanj kot župana glas za še bolj urejene kraje in prijetnejše življenje v njih.

V fotogaleriji si lahko ugledate utrinke s srečanja z občani. Po resni razpravi o projektih za dobrobit naše občine in krajevnih skupnosti se je našel čas tudi za sproščenejše pogovore ob domačih dobrotah in dobri kapljici.

Matija Čakš z županskimi kandidati nove generacije na nacionalni televiziji

Pogum najmlajšega županskega kandidata v občini Šmarje pri Jelšah, ki poudarja, da je »Čas za novo generacijo«, so prepoznali tudi na Televiziji Slovenija in krajši pogovor z Matijo Čakšem uvrstili v Slovensko kroniko, ki so jo videli po vsej državi. Prispevek se začne pri 4:58.

V spodnjem videu je Matija orisal svoj program:

Z Matijo Čakšem se boste v zadnjem tednu pred volitvami lahko srečali še dvakrat. V sredo, 14. 11. ob 19:30 v Gasilskem domu Mestinje in na velikem finalnem predstavitvenem večeru v petek, 16. 11. ob 19. uri v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah. Vabljeni!
Ne pozabite, aktivnosti Matije Čakša lahko spremljate tudi na Facebooku (klik).

*Naročena objava. Naročnik je lista Moja občina Šmarje pri Jelšah