Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška izvlekla zmago v Ljubljani, Šentjur prepričljiv v Domžalah


V četrtem kolu prvoligaškega tekmovanja sta oba košarkarska prvoligaša z območja gostovala in bila pri tem tudi uspešna.

Rogaška je v Stožicah gostovala pri Iliriji, ki ji je prizorišče očitno dalo krila, saj so Slatinčanom vseskozi povzročali težave. Gostje so prvo četrtino dobili za tri točke, v drugem kvartalu pa je bila toliko tudi njihova najvišja prednost. Na glavni odmor sta ekipi odšli izenačeni.

Podobno se je dogajalo v tretji četrtini, vse do 28. minute, ko je bil izid izenačen na 49, potem pa je domača zasedba povedla za 5 točk. Na začetku zadnjega desetminutja je Ilirija z zabijanjem Sinebabnova povedla 58:51, potem pa je Rogaški v dveh minutah uspelo doseči 9 točk in povesti. Vse do konca tekme sta bili ekipi v “egalu”, 13 sekund pred koncem pa je odločilni koš za zmago Slatinčanov dosegel Rashun Davis.

Ilirija : Rogaška 74:75 (17 : 20, 16 : 13, 21 : 18, 20 : 24)

Davis in Mijović 16, Vašl 14, Pajić 13, Šantelj 11, …

Saša Dončić, trener Ilirije: “Čestitke Rogaški za zmago, prav tako pa čestitam mojim igralcem, saj menim, da smo bili veliko večino tekme boljši. Škoda.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Nocoj smo odigrali res podpovprečno tekmo, a na koncu vseeno srečno zmagali. Ne bi bilo nezasluženo tudi, če bi zmagali domačini. Zavedam se, da igramo že četrto tekmo le s 7 igralci, kar ni lahko. Dosti lažje nam bo, ko se bosta priključila še Bilić in Knežević in verjamem, da bomo napredovali v igri. Hvala številnim navijačem, ki so nas prišli spodbujat v Stožice.”

§

Svoje sploh prvo ligaško gostovanje v novi sezoni so šentjurski košarkarji začeli odlično, saj so si v Domžalah v prvi četrtini dvakrat priigrali 10 točk prednosti.

V 13. minuti je po košu Harmona Šentjur vodil za 13, potem pa so se domači s serijo 8 točk približali. V 20. minuti je domžalska zasedba povedla za točko, a so gostje na glavni odmor odšli s točko prednosti.

V uvodnih minutah drugega polčasa sta bili ekipi precej izenačeni, sredi tretje četrtine pa je Šentjurju uspelo doseči 8 zaporednih točk. Pridobljeno prednost so varovanci Jakše Vulića, ki je pred leti s Helios Suns osvojil naslov državnih prvakov, uspeli ohraniti in po 30 minutah vodili za 10.

Ko je v 33. minuti Ahmedović po podaji Pešića zabil za 51:65 je resno zadišalo po zmagi. Ob pomoči bučnih gostujočih ljubiteljev košarke so Šentjurčani dvomestno prednost prenesli v končnico in slavili drugo zmago v sezoni.

Helios Suns : Šentjur 59:71 (13 : 22, 18 : 10, 18 : 27, 10 : 12)

Konjević 27, Pešić 13, Harmon 11, …, Krušič 11 skokov

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Še enkrat več smo odigrali slabo napadalno tekmo, s katastrofalnim odstotkom meta. Način, kako igramo, kako nekateri sporejemajo informacije, je zelo slab. Vstop v tekmo je bil pod nivojem, ne delamo malih osebnih napak, razigramo nasprotnika, igramo brez koncentracije. Redno se nam dogaja, da v prvi četrtini izgubljamo za deset in potem porabimo preveč energije za lovljenje nasprotnika. S kratko rotacijo pa nimamo dovolj moči, da bi zdržali do konca. Vsekakor pa gredo Šentjurju čestitke za zmago.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Razen male krize v drugi četrtini, mislim, da smo kontrolirali potek same tekme. Koncentrirano smo izpolnili dogovorjene naloge, kontrolirali smo skok in zmanjšali smo izgubljene žoge. V igri 5:5 smo izkoristili manjko energije pri Heliosu po tekmi z Rogaško ter nekatere njihove težave s poškodbami, a mislim, da to ne razvrednosti naše zaslužene zmage. Čestitke igralcem in pa velika hvala številnim navijačem, ki so nas prišli podpret v Domžale.”

Lestvica

Z/P T
1. Krka 4/0 8
2. Rogaška 4/0 8
3. Petrol Olimpija 3/1 7
4. Sixt Primorska 2/2 6
5. Šentjur 2/2 6
6. Zlatorog Laško 2/2 6
7. Šenčur Gorenjska gradbena družba 1/3 5
8. Hopsi Polzela 1/3 5
9. Helios Suns 1/3 5
10. Ilirija 0/4 4

V sredo, 7. novembra, bo Rogaška v okviru ABA2 lige ob 19:00 začela domačo tekmo s Sutjesko. Šentjur bo v okviru državnega prvenstva v petek, 9. novembra, ob 19:00 gostil Ilirijo, Rogaška pa bo dan kasneje ob isti uri začela domačo tekmo z Laščani. 

*foto: Gašper Papež

pozdrav-vinu-klik