Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 26. 11. 2018 (odtujili električno kolo, podrobnosti o požaru v Črešnjevcu)


policijska-postaja-smarjeKRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 19. 11. 2018 smo bili obveščeni, da je v uradne prostore Upravne enote Šmarje pri Jelšah prišel moški, ki se je nedostojno vedel do uslužbenke, ji grozil, jo zmerjal in žalil. Ob prihodu policistov na kraj je žalil tudi slednje in se do njih prav tako vedel nedostojno. Kršitelju sta bili obe kršitvi predočeni in izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

TATVINA IZ TRGOVINE IN AVTOMOBILA

Dne 20. 11. 2018 smo bili obveščeni, da je bilo iz trgovine odtujeno električno kolo. Na kraju je bilo ugotovljeno da je kolo odtujil neznani moški, ga pospravil v osebni avtomobil in se odpeljal neznano kam. Z dejanjem je trgovsko podjetje oškodoval za 1.200 evrov. Zoper storilca bomo podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

Dne 21. 11. 2018 smo bili obveščeni, da je neznani storilec pred gostinskim lokalom iz parkiranega nezaklenjenega osebnega avtomobila odtujil prenosno navigacijsko napravo. S tem dejanjem je nastala materialna škoda v višini 200 evrov. Za storilcem še poizvedujemo in bomo zoper njega podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

Istega dne nas je obvestila občanka, da je na bančnem avtomatu dvignila gotovino v višini 50 evrov in denar pozabila v reži bankomata. Odšla je v trgovino in se kmalu zatem spomnila da je denar pozabila v reži bankomata, se vrnila nazaj, vendar denarja ni bilo več.  Denar si je prilastil občan, ki je prišel do bankomata in našel denar v reži, ga pobral in odšel. Vse to je videl  oškodovankin mož in storilec je bil izsleden, denar mu je bil zasežen in vrnjen oškodovanki. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

PROMETNE NEZGODE

Dne 20. 11. 2018 smo bili obveščeni da se je v kraju Gorjane zgodila prometna nezgoda zaradi neprilagojene hitrosti, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Opravljen je bil ogled kraja nezgode, pri tem pa se nihče ni telesno poškodoval. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa.

Istega dne se je zgodila prometna nezgoda tudi v kraju Podčetrtek. Voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnila iz vozišča in trčila v parkiran osebni avtomobil ter pri tem utrpela lahke telesne poškodbe. Zoper kršiteljico sledi hitri postopek zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa, katerega bo obravnaval prekrškovni organ PP  Šmarje pri Jelšah.

Dne 21. 11. 2018 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom do katere je prišlo zaradi oplaženja dveh vozil. Pri tem je eden od udeležencev kraj prometne nesreče zapustil, drugi udeleženec pa je počakal na kraju. V zvezi omenjene nezgode bomo poskušali izslediti pobeglega voznika in bo zoper njega izveden hitri postopek zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa, katerega bo obravnaval prekrškovni organ PP  Šmarje pri Jelšah.

Dne 22. 11. 2018 smo bili obveščeni o prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Sedlarjevo. Do nezgode je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja. V nezgodi ni bil nihče telesno poškodovan, nastala je le materialna škoda. Obema voznikoma je bil na kraju zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Dne 23. 11. 2018 nas je obvestil občan, da ga je na prehodu za pešce v naselju Šmarju pri Jelšah oplazil voznik kombiniranega vozila in odpeljal iz kraja. Pešec je utrpel lahke telesne poškodbe, voznik kombiniranega vozila je bil izsleden in bo zoper njega uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Šmarje pri Jelšah.

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI

Dne 23. 11. 2018 smo bili obveščeni, da je prišlo do požara na stanovanjski hiši v Črešnjevcu ob Bistrici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi pregretja dimnika, zaradi katerega je nastal požar na ostrešju stanovanjske hiše. Požar se je nato razširil na podstrešno manjšo sobo. Pri požaru je na stanovanjski hiši nastala materialna škoda za okoli 10.000 evrov. O požaru bo podano poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje