Osnovna šola Kozje ima državnega prvaka v logiki

20. 11. 2018 15:43

V znanju iz logike se je letos pomerilo skoraj 31.000 tekmovalcev. Število tekmovalcev je le potrditev, da je tekmovanje v logiki še vedno med najbolj množičnimi tekmovanji iz znanja.

Med osmošolci je državni naslov šel v naše kraje. Zmagal je Brest Lenarčič z Osnovne šole Kozje.

brest-lenarcic
Brest Lenarčič

V organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) se je uspešno zaključilo že 33. državno tekmovanje iz logike za osnovnošolce ter dijake in študente, ki je eno najbolj množičnih tekmovanj iz znanja v Sloveniji. Tekmovanja, ki poteka na šolski in državni ravni in nima svojega predmeta v izobraževalnem procesu, se vsako leto udeleži veliko število osnovnošolcev, srednješolcev in študentov. Letos jih je bilo skoraj 31.000, kar dokazuje visoko zavedanje, da je logično razmišljanje ena od najpomembnejših veščin sodobnega človeka.

V tem šolskem letu so se septembra šolskega tekmovanja udeležili 26.003 osnovnošolci iz 385 osnovnih šol. Udeleženci šolskega tekmovanja so osvojili 13.434 bronastih priznanj. Državnega tekmovanja, ki je potekalo oktobra na 22 osnovnih šolah, pa se je udeležilo 1848 tekmovalcev, ki so prejeli 236 srebrnih in 121 zlatih priznanj.

Absolutni zmagovalci med osnovnošolci so postali:

7. razred Aleksander Kosanović Osnovna šola Rodica
7. razred Mirjam Jurša Osnovna šola Ludvika Pliberška Maribor
8. razred Brest Lenarčič Osnovna šola Kozje
9. razred Erik Červek Roškarič Osnovna šola Antona Ingoliča Spodnja Polskava

Letošnjega dijaškega šolskega tekmovanja se je udeležilo 4882 dijakov s 87 srednjih šol, prag za sodelovanje na državnem tekmovanju, ki je potekalo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, pa je doseglo 548 tekmovalcev. Udeleženci šolskega tekmovanja so osvojili 1815 bronastih priznanj, medtem ko je bilo na državnem tekmovanju podeljenih 188 srebrnih in 105 zlatih priznanj.

Absolutni zmagovalci med dijaki so postali:

1. letnik Aljaž Sovič Šolski center Velenje, Gimnazija
2. letnik Lovro Drofenik I. gimnazija v Celju
3. letnik Tevž Lotrič Gimnazija Kranj
4. letnik Ana Meta Dolinar Gimnazija Bežigrad

Obenem je tekmovanje v logiki eno redkih tekmovanj, ki je namenjeno tudi študentom. Letošnjega državnega tekmovanja se je udeležilo 99 študentov. Prejeli so 26 srebrnih in 13 zlatih priznanj.

Zmagovalki med študenti z enakim številom točk sta postali Tjaša Valič in Erika Stanković.

razbojnik-guzej-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 2,676 seconds.