Slomškov simpozij na Ponikvi 2018 izpostavil precej vzgojnih in pedagoških problemov ter rešitev (foto, audio)

12. 11. 2018 11:17

10. Slomškov simpozij, ki je minuli petek potekal v rojstni hiši Antona Martina Slomška na Ponikvi, vsako leto osvetljuje sodobna pedagoška vprašanja v luči Slomškove pedagogike.

Tudi letošnji simpozij je potekal pod naslovom “Varno in spodbudno učno okolje”.

Letošnji simpozij na Ponikvi je minil v znamenju treh priznanih predavateljev, ki so obravnavli inovativne pristope za ustvarjanje varnega in spodbudnega učnega okolja pri delu z otroki. Uvodoma so zbrane nagovorili domači župnik Alojz Kačičnk, upravitelj celjske škofije Rok Metličar in pobudnica simpozija pred desetimi leti, nekdanja direktorica Ljudske univerze Šentjur Jelka Godec. Uvodnim besedam letošnjega simpozija so sledila tri predavanja, ki jim lahko prisluhnete spodaj.

Prof. dr. Janez Vodičar s predavanjem Kako do varnega okolja za dobro vzgojo in izobraževanje?

Tatjana Jakovljević, univ. dipl. prof. defektologije s predavanjem Novi nevrološki pristopi za ustvarjanje vzpodbudnega učnega okolja

 

Marjeta Krejči Hrastar, fizioterapevtka in BrainGym inštruktorica, metodo s predavanjem Kako si lahko pomagamo z BrainGym tehnikami za ustvarjanje stimulativne klime v razredu?

Govorniki so se osredotočili predvsem na vpliv vzgojnega eksperimentiranja, zmanjševanju vrednosti avtoritet in izginjanju osnovnih vodil glede hierarhije družbenih vrednot.

Vabljeni tudi k ogledu fotografij z dogodka:

foto: Vatican News

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
226 queries in 2,891 seconds.