Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Muzikal Razbojnik Guzej v Rogaški Slatini: junak ljudskih src Kozjanskega, ki je delil revnim (foto, video)


V času, ko ima 8 ljudi več premoženja kot polovica svetovnega prebivalstva, nemalokdo pomisli na porazdelitev denarja od tistih, ki ga imajo, med tiste, ki so zanj prikrajšani. Morda boste rekli, stvar je logična, kar nedvomno drži, a še zdaleč ni tako preprosto.

Kot preprosto pa je situacijo pred več kot 150 leti videl kozjanski Robin Hood, imenovan tudi razbojnik Guzej. Zgodovinski lik si je ljudska srca prisvojil predvsem z uporom cerkvenim, posvetnim in ostalim oblastem. Znano je, da je jemal bogatim in naropano blago delil revnim. Četudi se vsi z njim niso strinjali, so ga potiho občudovali predvsem zaradi njegove hrabrosti in zvitosti.

Dramska skupina Kulturno-prosvetnega društva Kostrivnica se je ob svoji 30-letnici odločila oživiti lik in ga predstaviti na svoj, izviren način. Muzikal, ki je avtorski projekt nastal izpod rok Martina Druškoviča vas z živo instrumentalno spremljavo, za katero sta poskrbeli Laura Krajnc in Manca Druškovič, ne pusti ravnodušne. Instrumentalni del so popestrili še Edvard Došler, Manca Druškovič, Sven Horvat, Jernej in Matic Koražija ter Laura Krajnc.

V razprodani dvorani je bilo dve uri čutiti entuziazem nastopajočih in ostalih več kot 50 sodelujočih.

Andreju Kidriču in Jasni Druškovič v glavnih vlogah, so se pridružili še Marija Bah, Andrej But, Katarina Dragovan, Tilen Druškovič, Franc Fajs, Marija in Marko Gajšek, Janez Gobec, Miran Jagodič, Jelka in Metod Jakop, Marko Kampuš, Franci Kitak, Jože in Rezika Koražija, Laura Krajnc, Damjana Oblak, Natalija in Mirko Ogrizek, Katarina Plavčak, Nastja Škrabl, Dragan Šućur, Ivan, Jože, Katarina, Marjan in Marjeta Tadinain Tomaž Zorin v ostalih vlogah.

Igra epilog dobi z vprašanji glavnega junaka o smiselnosti vsega, kar je počel. Ko odjeknejo streli, je Guzejova zgodba končana, nauk pa živi še danes.

Ujemite utrinke v spodnjem video posnetku in fotogaleriji ali pa si oglejte ponovitev predstave, ki bo 26. januarja 2019 ob 19. uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Še fotogalerija:

Tina Fajs