Mladi levi tudi z dobrodelno jogo

20. 11. 2018 11:31

joga_november_2018LEO klub Rogaška je dobrodelno društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 2010 z namenom povezovati mlade iz Obsotelja in Kozjanskega s ciljem pomagati svojim vrstnikom.

Kratica LEO izhaja iz angleške besedne zveze »Leadership, Excperience, Opportunity« (vodenje, izkušnje, priložnost), kar je tudi vodilo delovanja vseh LEO klubov po svetu.

Slatinski klub trenutno šteje 16 aktivnih članov. Vsako leto pa v svoje vrste povabijo nadebudne potencialne levčke, ki se želijo udejstvovati na dobrodelnem področju. V svojem širšem domačem okolju organizirajo delavnice, koncerte, dražbe, z namenom zbiranja denarnih ali materialnih sredstev za pomoči potrebnim.

leo_klub_mala_hisa_november_2018V letošnjem LEO letu, ki so ga začeli v mesecu oktobru so že izvedli dve pomembni akciji. Prvo soboto v mesecu novembru so obiskali Malo hišo v vasi Pilštanj na Kozjanskem, kjer že 13 let nudijo občasno zavetje otrokom in mladostnikom, ki se zaradi neurejenih družinskih ali socialnih razmer znajdejo v težavah.

Na pomoč so jim priskočili pri barvanju stavbnega pohištva in igral ter preurejanju prostorov, da bo bivanje v Mali hiši še bolj prijetno.

Zadnjo soboto so svojo energijo usmerili v čisto novo akcijo, in sicer so v povezavi z Eva jogo organizirali prvo dobrodelno LEO jogo.

joga_eva_ogrizek_november_2018Skozi 90-minutno vadbo jih je varno in spretno vodila vaditeljica Eva Ogrizek. Ker so za vadbo potrebovali primeren prostor, so nam prijazno priskočili na pomoč v Grand hotelu Rogaška in jim odstopili čudovito glasbeno dvorano.

Zbrane prostovoljne prispevke sodelujočih bodo namenili nakupu zimskih oblačil za otroke iz socialno ogroženih družin in jim tako morda malo olepšali prihajajoče hladne dni.

Ob tej priložnosti levčki vljudno vabijo na naslednjo akcijo, tradicionalni brezplačen Miklavžev kino, 8. decembra, ob 10.00 uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina, kjer si bodo skupaj ogledali sinhronizirano risanko. Mogoče jih bo  takrat obiskal tudi Miklavž.

*foto: LKR

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X