Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tako to počnejo dekleta: vaja članic Gasilske zveze Šmarje v Pristavi pri Mestinju (foto/video)


zenska_gasilska_vaja_pristava1Na Martinovo nedeljo, 11. novembra, je ob 15. uri prišlo do požara v Trgo centru v Pristavi pri Mestinju. Na srečo je pri vsem skupaj šlo le za gasilsko vajo, ki pa je vseeno nekoliko drugačna od običajnih.

Hud požar so namreč pogasile gasilke – članice Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah. S tem so dokazale, da so kos tudi (nekoč) tradicionalno moškim nalogam.

Ob 15. uri je prišlo do požara v spodnjem delu stavbe Trgo centra v Pristavi pri Mestinju. Zagorelo je v delavnici podjetja poleg skladiščnih prostorov. Požar se je hitro razširil v srednjo etažo v pisarno podjetja in v mansardne stanovanjske prostore.

zenska_gasilska_vaja_pristava3H gašenju in lokalizaciji požara so nemudoma pristopile gasilke PGD Pristava pri Mestinju, ker pa je šlo za požar večstanovanjske stavbe, trgovine in skladišča, je center za zaščito in reševanje aktiviral gasilska društva celotne šmarske upravne enote. Pri pregledu objekta so gasilke odkrile enega poškodovanca, ki ga je odpeljalo vozilo NMP, enega lažje poškodovanega, ki so ga oskrbeli na mestu samem, ena oseba pa je v požaru preminula.

Na vaji je sodelovalo 15 vozil in 65 gasilk in gasilcev. Vso lažjo gasilsko mehanizacijo in vozila so gasilke upravljale same, za večja gasilska vozila so jim na pomoč priskočili moški kolegi.

 

Oglejte si video z vaje:

Po končani vaji so ocenjevalci in predstavniki pokomentirali vajo. Pohvalili so njihovo požrtvovalnost in pripravljenost. Seveda pa so jih opozorili tudi na storjene napake, da jih bodo do naslednjič odpravile in svojo pripravljenost dvignile še na višji nivo.

Ter še fotogalerija:

v/t/f: DH