Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrodelni koncert Dijaške skupnosti ŠC Rogaška Slatina: Zbirali sredstva za socialno ogrožene dijake (foto, video)


Dijaki dijaške skupnosti Šolskega centra Rogaška Slatina so v četrtkovem večeru pripravili 5. dobrodelni koncert, katerega izkupiček bodo namenili za pomoč socialno šibkim dijakom. Tradicionalno so prireditev na odru Kulturnega centra Rogaška Slatina ob nastopih glasbeno nadarjenih dijakov zaznamovali gostje, ki se radi odzovejo klicu na pomoč.

dobrodelni-koncert-2
Dijaki so v dvorano Kulturnega centra Rogaška Slatina pritegnili lepo število obiskovalcev.

Dobrodelni koncert je v petih letih prerasel v edinstveno doživetje, ki ob kulturni noti vse bolj nagovarja k solidarnostnim odnosom znotraj šolskega okolja kot tudi izven šolskih zidov. S svojimi glasovi in virtuoznostjo na instrumentih ga je začinilo kar deset točk. Uverturo je z odpeto šolsko himno naredil šolski zbor pod mentorstvom Katje Avsenik, nato so se v nastopih zvrstili gostujoči Kvartet Pušeljc, pevki Katja Zgojznik in Zala Vipotnik, Pegazove muze, pianist Matija Drofenik, s pevsko točko se je ob kitarski spremljavi Luke Turka predstavila Špela Došler, Marin Horvat, Alina Kajba in Helena Čandrlić so nastopili skupaj s profesorjem Borisom Pokornom, za zaključek pa se je predstavila še v pesmi nežna Špela Šket in v udarnih rock ritmih skupina Tooth in the sky. Program sta povezovala Ema Centrih in Matic Krapež Došler.

dobrodelni-koncert-1
Občinstvo je razgrel kvartet Pušeljc.

Dobrodelni koncert so dijaki splošne gimnazije ter srednješolskih tehniških programov optika in steklarstvo osnovali kot prireditev, s katero želijo zbrati dodatna sredstva za razne šolske projekte ali pa pomagati dijakom, ki jim domače okolje zaradi finančnih stisk ne more omogočiti rednega vključevanja v razne obšolske dejavnosti. Prav slednjim so posvetili  tokratni koncert. Dobrodelna sredstva so pridobili s prodajo vstopnic.

Kot je povedala ravnateljica Šolskega centra mag. Dubravka Berc Prah pa je delovanje šolskega sklada mnogo širše, saj preko njega podpirajo delovanje šolskega zbora, sofinancirajo prevoze dijakov, socialno šibkejšim dijakom pomagajo pri plačilu šolskih ekskurzij, financirajo pa tudi projekte kot sta bila ureditev dnevne sobe v dijaškem domu ter nabava računalniške opreme za knjižnico.

Dijaška skupnost Šolskega centra Rogaška Slatina, ki deluje pod mentorstvom mag. Bernarde Leva, je, kot sta ob zaključku povedala povezovalca programa, za izvedbo koncerta pridobila mnoge donatorje, levji delež k tako dobremu vzdušju pa vsako leto prispeva tudi celoten učiteljsko-vzgojiteljski zbor ter starši dijakov, ki so bili večinski obiskovalci koncerta.

Nagovoru ravnateljice mag. Dubravke Berc Prah in odlomkom nastopajočih lahko prisluhnete v spodnjem videu, vabimo pa vas tudi k ogledu foto galerije.

 

 

Oglejte si še fotogalerijo:

/

E.Š.