Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Zagorju počastili prejem priznanja za najlepše vaško jedro 2018


V sklopu Dnevov slovenskega turizma je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja najlepšim krajem in nastanitvenim objektom različnih kategorij, ki so se pomerili v tekmovanju Moja dežela lepa in gostoljubna 2018. Med dobitniki prestižnih priznanj sta bila tudi Podčetrtek  kot najlepši in najbolj gostoljuben zdraviliški kraj, ter Zagorje v občini Kozje z najlepšim vaškim jedrom.

Letos se je na državno tekmovanje akcije uvrstilo 105 mest in krajev, 20 kampov in glampingov, šest mladinskih prenočišč, 21 tematskih poti in vsi Petrolovi bencinski servisi. V sklopu prireditve so podelili priznanja najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, kampom, glampingom, mladinskim prenočiščem, mestnim, vaškim in trškim jedrom, tematskim potem in Petrolovim bencinskim servisom ter zmagovalcem spletnega glasovanja.

zagorje2

Zelo dober vtis je na komisijo naredila vas ob vznožju Bohorja in ob robu Kozjanskega parka, vas Zagorje, ki ji daje poudarek mogočna znamenita romarska cerkev Marijinega imena, ki v zadnjem času ni bila deležna celovite obnove infrastrukture, je pa lepo vzdrževana z ohranjenimi posameznimi zgodovinskimi stavbami, ki še čakajo vsebino in obnovo. Zagorje krasijo lepi razgledi s cerkvene ploščadi na okolico ter prijazni in gostoljubni prebivalci.

Kot dobre posebnosti Zagorja so v obrazložitvi izpostavili cerkev in kulturni dom, ki sta strokovno in lepo obnovljena ter sta izredno lepo vzdrževana skupaj z neposredno okolico, izpostavili so  ustrezno informativno opremo, ki je na primernem mestu, prav tako pa so izpostavili opažanja, da si kraj složno prizadeva za ohranitev življenja v kraju ob njihovi izrabi, pohvalili so povezave s Kozjanskim parkom in Podčetrtkom ter pa urejenost Lurške jame v bližini, ki je tudi ustrezno označena.

zagorje3

V čast prejema prestižnega priznanja so včeraj ob zahvalni nedelji v Zagorju pripravili skupno druženje, kjer so si v tamkajšnjem Domu krajanov ogledali predstavitveni posnetek s podelitve, zbrane pa so nagovorili predsednik TD Zagorje Daniel Zalokar, županja Milenca Krajnc ter predsednik TZS Peter Misja.

Kaj sta Krajnčeva in Misja povedala ob praznovanju prisluhnite v videu:

K. C.