Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrata odprl prenovljeni Center za krepitev zdravja Šentjur


V središču mesta Šentjur je potekalo uradno odprtje prenovljenih prostorov Centra za krepitev zdravja Šentjur.

V Centeru za krepitev zdravja Šentjur, ki deluje v okviru JZ Zdravstveni dom Šentjur, so po uspešni pridobitvi evropskih sredstev uredili prostore v prvem nadstropju (skupni vhod z knjižnico, sosednji prostori od Ljudske univerze Šentjur), kjer se sedaj nahajajo večnamenski prostor s sanitarijami ter garderobami, dve pisarni, hodnik in čajna kuhinja.

center-zdravja-sentjur

Na včerajšnji otvoritvi je ekipo centra nagovoril tudi župan mag. Marko Diaci in jim zaželel veliko uspeha pri njihovih preventivnih akcijah ter poudaril, da ne dvomi v uspeh programa. Ob nagovoru je izpostavil pomembnost pomena zdravja in zdravega načina življenja, kar bi moralo postati del našega življenja. Pri tem pa je lahko takšen center v dodatno pomoč. “Tu vidim poslanstvo centra, s katerim bomo v lokalnem okolju dobro sodelovali,” je zaključil.

Celotno ekipo centra, na novo je ZD Šentjur zaposlil za namene delovanja še diplomirano medicinsko sestro in diplomiranega zdravstvenika, diplomirano dietetičarko, magistrico psihologije in diplomirano kineziologinjo, je predstavila direktorica JZ Melita Tašić-Ilić, dr. med., ki je pohvalila njihovo zagnanost in načrte, da zdrave navade in nasvete prinesejo v okolje vrtcev, šol, delovnih kolektivov, društev, v dolgoročno korist celotne družbe.

Investicijo je pozdravila tudi mag. Vlasta Kovačič Mežek, namestnica generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje. Vodja centa Nuša Leskovar pa se je zahvalila vsem, ki so pomagali, da je bila ideja centra realizirana in obljubila pestro dogajanje za vse generacije ter koristne programe za vse ciljne skupine.

V okviru programov bodo vsi občani lahko krepili tako psihično kot fizično zdravje, prepoznavali dejavnike tveganja in postopoma pridobivali bolj zdrave vsakdanje navade.

V Šentjurju do boljše prepoznavnosti ZORE, DORE in SVITA

V nadaljevanju je zbrane nagovorila tudi predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje – OE Celje, Nuša Konec Juričič, dr. med., ki je izpostavila pomen presejalnih programov – pregledov, z namenom zgodnjega odkrivanja in zdravljenja najpogostejših rakavih obolenj.

Kot je povedala, je udeležba občank in občanov na tovrstnih pregledih nekje 68-odstotna, kar je nad slovenskim povprečjem, vendar bi si še vedno želeli izboljšanja. Ob prisotnosti strokovne sodelavke inštituta Tatjane Škornik Tovornik je slovesno obljubo ambasadorstvu programa SVIT podpisal g. Alojz Antlej iz Dobja.

center-zdravja-sentjur1Uradni del je zaokrožil Franc Leskovšek, župan Občine Dobje, ki je poleg šentjurske ustanoviteljica JZ Zdravstveni dom Šentjur. Izrazil je veselje nad novo pridobitvijo, pohvalil sodelovanje in prizadevanja za ohranitev zdravstvene postaje na Planini pri Sevnici, na katero so vezani mnogi Dobjani in izrazil prepričanje, da bodo programi Centra za krepitev zdravja zaživeli tudi v Dobju.

Za veselo pesem, kot se spodobi ob otvoritvi, so poskrbeli mladi glasbeniki, učenci Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, ki so zaigrali na diatonične harmonike v komorni skupini pod vodstvom Francija Kolarja.

Občina Šentjur se je s to investicijo prijavila na javni razpis za izbor operacij »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvu in lokalnih skupnostih«.

vir: Občina Šentjur