Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Oglejte si videorazglednico Kozjega izpod rok učencev OŠ Kozje (video)


V okviru priprav na prireditev Koza, zmaj in še kaj ter II. Srečanje slovenskih zmajev sta se kozjanski zmaj in kozica odločila, da bosta ob pomoči učencev OŠ Kozje posnela video razglednico kraja in tako prikazala značilnosti Kozjega in njegove okolice.

V mesecu maju so potekla prva načrtovanja, priprave in nato izvedba snemanja. Na snemalni dan se je, kljub nevihti, snemalna ekipa v sestavi Lan Gradišek, Bor Gradišek, Miha Švajger in Marinka Žibret dobro zabavala. Sledila je montaža, ki jo je ob pomoči Matica Marcena in Mihe Švajgerja večinoma opravil Lan Gradišek. Tako je do prireditve Koza, zmaj in še kaj ter srečanja slovenskih zmajev nastal desetminutni filmček, ki so si ga lahko obiskovalci prireditve ogledali v kinodvorani Kozje.

Kozjanski zmaj in koza sta želela kraj predstaviti tudi širše. Zato so učenci po strokovni obdelavi posnetka le tega poslali na geografski natečaj »Po Fabianijevih poteh«. Za to priložnost ga je bilo potrebno skrajšati na tri minute.

Posnetek prikazuje zanimivosti domačega kraja in hkrati vabi obiskovalce, da obiščejo Kozje. Mentorica projekta je bila Marinka Žibret. Spodaj si lahko posnetek ogledate tudi vi:

M.Ž.