Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rog. Slatini štirinajstič letos prerezali trak, tokrat ob novi cestni povezavi


Nevarnega železniškega prehoda Kozara v centru Rogaške Slatine ni več. V petek so z uradno otvoritvijo namenu predali nadomestno cestno povezavo ter rekonstruirano krožišče pri Ulici XIV. divizije in Strme ceste, na katero je nova cesta priključena.

Prometna varnost v Rogaški Slatini je tako še nekoliko  višja.

otvoritev-krozisca-slatna1

Železniški prehod Kozara v centru mesta je dolga leta predstavljal nevarno točko, katere odprava je bila izjemno tehnično zahtevna. Idejna zasnova možne rešitve je bila izdelana že leta 2011. A zaradi odmikov nadomestne ceste od železnice, ki so manjši od dopustnih, je bilo potrebno pridobiti izjemno soglasje za poseg, potrebno je bilo urediti zemljiško knjižno stanje, kar pa je zahtevalo svoj čas, zato je projekt nekoliko zastal.

krozisce22Vse do leta 2015, ko so spremembe lastništva omogočile začetek urejanja zemljiško-knjižnih stanj. Leta 2016 so na Občini pridobili soglasje za poseg, 2017 pa so z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) podpisali sporazum o sofinanciranju. Po dogovoru je Občina Rogaška Slatina zagotovila projektno dokumentacijo in potrebna zemljišča, DRSI pa je zagotovil sredstva za izvedbo.

Občino je njen del projekta stal 250 tisoč evrov, izvedba gradbenih del, ki jih je opravil lokalni gradbinec, pa je znesla še nadaljnjih 207 tisočakov.

Trak na novi slatinski infrastrukturni pridobitvi sta prerezala župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič in direktor DRSI Damir Topolko.

V spodnjem videu poglejte, kaj je o tem in drugih letošnjih projektih v Občini Rogaška Slatina povedal župan, pod njim pa si oglejte še fotogalerijo z otvoritve.

Še fotogalerija:

R. Č.