Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ureditev športno-rekreacijskih površin v Kozjem (foto, video)


kozje17Občine Kozje (kot vodilni partner), Rogatec in Šmarje pri Jelšah so s projektom »Ureditev športno rekreacijskih površin v urbanih središčih« uspele na 1. javnem pozivu za izbor operacij iz naslova podukrepa »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost« za izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS Obsotelje in Kozjansko v obdobju 2017-2019 (poziv LAS).

Skrajšano ime projekta (akronim) je: “Šport je in”. V okviru projekta so bili v kraju Kozje zgrajeni učna pot na grad Drachenburg, senzorični park, Be smart igrišče (igrišče z orodji za izvedbo vaj z lastno težo) in fitnes na prostem.

Glavni namen partnerjev v projektu je, da med prebivalci občin Kozje, Rogatec in Šmarje pri Jelšah povečajo zavedanje o pomenu aktivnega življenjskega sloga za zdravje ljudi. V ta namen so zgradili in vzpostavili novo športno-rekreacijsko infrastrukturo.

Končna vrednost celotnega izvedenega projekta znaša 138.769,35 EUR z vključenim DDV, od tega na območju občine Kozje 68.858,03 EUR z DDV, od tega je 47.518,75 EUR nepovratnih sredstev.

Na območju naselja Kozje so zgrajene naslednje pridobitve:

kozje10“Be fit be smart” igrišče, ki zajema 150 m2 veliko uporabno površino in se vklaplja v okolje tako po barvi kot obliki. Opremljeno je z orodjem za ulično vadbo in otroškim plezalnim balvanom. Igrišče je primerno za vse generacije ljudi, s čimer se vzpodbuja medgeneracijsko druženje.

V Športnem parku Kozje, v neposredni bližini večnamenskega igrišča, je urejen fitnes na prostem, ki omogoča varno, funkcionalno in privlačno vadbo za ljubitelje športa v naravi. Naprave za vadbo so primerne tudi za starejše občane in dostopne za osebe z oviranostmi.

kozje9Občina Kozje je v sklopu te naložbe uredila obstoječo grajsko pot na grad Drachenburg v naselju Kozje. Obstoječa pot je bila zaraščena, nevzdrževana in potrebna celostne ureditve. Urejena in varna pot bo služila za rekreacijske pohode občanov in tudi drugih obiskovalcev. Na sami poti so uredili nekaj zgodovinskih zanimivosti, postavljene pa so tudi informacijske, usmerjevalne ter opisne table za rastline in živali.

V sklopu te naložbe je občina Kozje, v območju zavarovanega območja trga Kozje uredila še nov senzorični park za najmlajše občane, mladostnike in širše, obiskovalci pa se lahko preizkusijo v igranju “Ode radosti”, zavrtijo lastno percepcijo, spoznajo moč šepeta na razdalji 30 metrov ali združijo nezdružljivo. V sklopu naložbe je bila tako postavljena glasbena ograja, spiralna adaptacija, zvočna zrcala ter črtasto ogledalo.

kozje5

Prav tako pa je bila v sklopu projekta izvedena še izdelava tiskane brošure z animiranim turističnim zemljevidom, vezane na projekt Ureditev športno rekreacijskih površin v urbanih središčih.

Več o projektu prisluhnite v videu.

Še fotogalerija:

K. C.