Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 22. 10. 2018 (dve trojna trka, nasad konoplje)


policijska-postaja-smarjePONEDELJEK, 15.10. 2018

POSKUS VLOMA

Neznana storilca sta okoli 23:20 pristopila do vhodnih vrat zaprtega gostinskega lokala v Šmarju pri Jelšah, kjer sta z neznanim predmetom na vzvod poskušala odpreti vhodna vrata. Z dejanjem sta poškodovala vhopdna vrata, v notranjost nista vstopila, saj se je sprožil alarm, ki ju je pregnal. Z dejanjem sta povzročila za okoli 500 evrov materialne škode.

SREDA, 17.10.2018 

UGRIZ PSA

Tega dne smo bili obveščeni, da je v naselju Kozje pes ugriznil občanko in ji s tem povzročil lahke telesne poškodbe. Na podlagi zbranih obvestil bo prekrškovni organ PP Šmarje pri Jelšah zoper lastnika psa ukrepal v skladu z določili Zakona o zaščiti živali.

ČETRTEK, 18.10.2018 

PROMETNA NESREČA

V kraju Mala Pristava smo ob 12:45 obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil. Vzrok za nastanek prometne nesreče je bil v vožnji na prekratki varnostni razdalji, zaradi česar je bil s strani policistov dvema voznikoma izdan plačilni nalog. Prav tako pa je bila v prometni nesreči ena oseba lahko telesno poškodovana.

Ob 14:31 smo obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje na neustrezni varnostni razdalji v naselju Šmarje pri Jelšah. V prometni nesreči so bila prav tako udeležena tri vozila, zaradi povzročitve prometne nesreče pa je bil voznici izdan plačilni nalog. V prometni nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana.

NASAD PREPOVEDANE DROGE

Na območju občine Šmarje pri Jelšah smo na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi je bil v dveh ločenih PVC rastlinjakih na podstrešju stan. hiše, najden in zasežen laboratorij za gojenje prepovedane droge (konoplje). Prav tako je bilo najdenih in zaseženih 72 sadik višine povprečno 70 cm. V zvezi s preiskovanjem kaznivega dejanja sledi nadaljnje zbiranje obvestil in nato kazenska ovadba ona Okrožno državno tožilstvo v Celju.

SOBOTA, 20.10.2018  

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Ob 22:29 smo prejeli prijavo vloma v stanovanjsko hišo v kraju Dobležiče. Neznani storilec je v času odsotnosti domačih poskušal najprej vlomiti skozi vhodna vrata in skozi balkonska vrata, kar pa mu ni uspelo zato je vlomil skozi okno spalnice, nakar je vstopil v stanovanje. Ker pa se je vklopil alarm je neznani strolice hišo zapustil ne, da bi karkoli odnesel. Z dejanjem je na vratih in oknu povzročil za cca. 1.500,00 evrov škode. 

mag. Roman GRABROVEC, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II