Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 1. 10. 2018 (zaseg vozila, delovna nesreča, tatvina)


policijska-postaja-smarjePONEDELJEK, 24. 9. 2018

Zaseženo vozilo

Patrulja PP Šmarje pri Jelšah je ustavila in kontrolirala voznika terenskega vozila, kateremu je bila priklopljena avtomobilska prikolica. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, katero se zahteva za vožnjo skupino vozil te kategorije, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper voznika je bil na OS Celje podan obdolžilni predlog zaradi kršitev določil Zakona o voznikih.

TOREK, 25.9.2018

Delovna nesreča

Tega dne smo bili obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila v enem izmed podjetij na območju Šmarja pri Jelšah. V delovni nesreči se je en delavec hudo telesno poškodoval pri menjavi orodja na stroju. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljana v SB Celje. V zvezi z dogodkom bomo o zbranih obvestilih na ODT Celje posredovali poročilo

Prometna nezgoda

Istega dne se je na Grobelnem zgodila prometna nezgoda v kateri sta bila udeležena dva vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Na obeh vozilih je nastala materialna škoda, oškodovanec pa je v nezgodi zadobil lahke telesne poškodbe.  Oba udeleženca nezgode sta bila preizkušena z elektronskim alkotestom, rezultat pri povzročitelju je pokazal 0,62 mg/l. O nezgodi je bil obveščen dežurni državni tožilec,  kateri je dal usmeritev da se zoper povzročitelja poda kazenska ovadba zaradi suma storitve KD Nevarne vožnje.

PETEK, 28. 9. 2018

Tatvina

V dopoldanskem času smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz gradišč iz več delovnih strojev odtujil iz rezervoarjev okoli 1200 l nafte.  Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je storilec na silo odprl rezervoarje in iz njih iztočil gorivo. Z dejanjem je bil oškodovan lastnik delovnih strojev za okoli 1.600 EUR. V zvezi navedenega dejanja bomo poskušali ugotoviti storilca tega dejanja ter o tem z kazensko ovadbo  obvestili  Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Nadalje smo bili istega dne obveščeni o tatvini iz mizarske delavnice. Neznani storilec si je v mizarski delavnici protipravno prilastil več različnega orodja in različnega materiala, ki se uporablja v mizarstvu. Z dejanjem je oškodoval lastnika delavnice za okoli 2.100 EUR.

Prometna nezgoda

Pri rednem delu smo ugotovili da se je v naselju Šmarje pri Jelšah zgodila prometna nezgoda med dvema voziloma. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika. Oba udeleženca sta na kraju bila preizkušena z elektronskim alkotestom, na vozilih pa je nastala materialna škoda. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

V preteklem tednu smo pri kontroli prometa ugotovili več voznikov, ki so vozili v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Tako so jim bila začasno odvzeta vozniška dovoljenja. Na kraju jim je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije