Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 30. 10. 2018 (delovna nesreča, napadli policista, nasilje v družini,…)


Policisti PP Rogaška Slatina so bili v četrtek, 25. 10. 2018 obveščeni o delovni nezgodi, kjer je delavec utrpel hude telesne poškodbe. Opravljen je bil ogled kraja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba oziroma poročilo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

V petek, 26. 10. 2018 so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila zaradi neprilagojene hitrosti. Pri obravnavi prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče Celje.

Policisti PP Rogaška Slatina so dne 26.10.2018 obravnavali tudi kaznivo dejanje nasilja v družini. Partnerju oškodovanke je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, prav tako pa zoper njega sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Celje.

V soboto, 27.10.2018 so policisti PP Rogaška Slatina imeli v postopku občana, kateri je pri sebi imel zelene posušene delce rastline podobne prepovedni drogi konoplja. Kršitelju je bila snov zasežene in v kolikor se potrdi da gre za prepovedano drogo bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče.

V nedeljo, 28.10.2018 v večernih urah je policist PP Rogaška Slatina pri opravljanju nalog javne varnosti v strnjenem naselju v Rogaški Slatini opazili neznance, ki so se vedli sumljivo in je obstajal sum, da bi lahko izvršili kaznivo dejanje. Ko je policist poskušal izvesti postopek z njimi, so ga napadli in mu tako poskušali preprečiti uradno nalogo. Policist je eno osebo obvladal, ostali pa so kraja zbežali. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je omenjeni storilec pred tem izvršil kaznivo dejanje in sicer vlom v stanovanjsko hišo. Osumljencu je bilo odrejeno pridržanje in je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnem sodniku.