Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obnovljena zunanjost in okolica šole v Gorici pri Slivnici, kjer so obeležili tudi krajevni praznik (foto)


V Gorici pri Slivnici se je v megleni soboti zbrala množica, ki je prisostvovala obeležitvi zaključka zunanje prenove tamkajšnje osnovne šole, ki je dobila tudi urejeno parkirišče in dovozno pot iz središča naselja in proti vrtcu.

sola_gorica_pri_slivnici_oktober_2018_kombi1Projekt so intezzivno izvajali od maja do vključno septembra, tako da je bil tri mesece delno moten pouk. Na šolsko stavbo so namestili izolacijo iz kamene volne, novo stavbno pohištvo, zamenjali kritino, vgradili toplotno črpalko in rekonstruirali kotlovnico. Vrednost del, ki jih je opravilo podjetje Tipo iz Ljubljane je skupaj z davkom na dodano vrednost nanesla 825 tisočakov. Občina Šentjur, za katero je to največja investicija v letošnjem letu, pa je pridobila 215.000 evrov sofinancerskih sredstev iz sklada Evropske unije.

Pred šolo je sedaj urejenih 41 parkirnih mest (velikosti posameznih boksov so sicer minimalne, ki jih sicer dovoljuje že davno zastareli pravilnik), vključno s postajališčem za avtobus in elektropolnilnico, novo podobo pa sta dobila dovoz do vrtca in cesta do središča naselja. Podjetje GMI iz Slovenskih Konjic je dela opravilo za 314 tisočakov.

sola_gorica_pri_slivnici_oktober_2018_kombi2Ob odprtju so pripravili bogat program, v katerem so sodelovali učenci šole, ki se še imenuje Slivnica pri Celju, medtem, ko so pred dvema letoma krajevno skupnost preimenovali. V tem kraju je šola nekoč tudi domovala, potem pa so jo leta 1966 preselili v Gorico. Deset let kasneje so zgradili telovadnico, leta 1986 pa prizidek. Vse skupaj je v tem času že pošteno dotrajalo, zato si želijo tudi notranje obnove, kar je bilo na dogodku večkrat izpostavljeno.

Končanje del oz. simbolično odprtje niso opravili z rezanjem traku, ampak s spustom raznobarvnih maksi-svinčnikov, kar sta med drugim opravila ravnateljica Marjeta Košak in župan mag. Marko Diaci, ki sta bila med glavnimi govorniki.

Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja Krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici, ki šteje okoli 1.800 prebivalcev in jo je v zadnjem mandatu kot predsednik Sveta KS vodil Janez Palčnik. Prejeli so jih nekdanji učenec Žan Debevec, aktivni krajan Gorice pri Slivnici Jože Tučič, upokojenec Miroslav Pajek, gospodar Ribiške družine Voglajna Janko Plahuta, predsednik komisije za varstvo voda RD Voglajna Jože Žavski in Milan Žafran, krajan iz Voduc.

Na koncu je besedo dobil še župnik Marko Šramel, ki je, obut v “ol-starke” najprej nahvalil ravnateljico in prisotne opozoril na luksuz, ki smo ga deležni v naši deželi, saj otroci delavcev, ki so obnavljali to šolo, ki je v katoliškem okolju, oni pa so povečini muslimani še zdaleč nimajo takšnih materialnih pogojev za izobraževanje.

Vsi prisotni so bili deležni tudi okrepčila.

cofDodajmo, da šolski sklad zbira sredstva za pomoč manj premožnim učencev in to tako, da zbirajo donacije v zameno za uporabne predmete izpred desetletij, ki so jih podarili krajani.

Dodajmo tudi to, da je s to obnovo zaključen ciklus obnov šolskih poslopij v šentjurski občini, ki ima šest matičnih šol in štiri podružnice. Sliviška šola ima denimo podružnici v Loki pri Žusmu in Prevorju.

Ker smo tudi na začetku kampanje za lokalne volitve, zapišimo še, da sta bila poleg aktualnega župana prisotna dva izzivalca, Mihaela Rožej iz SLS in Vincenc Frece iz SD, vendar imata oba tudi tesno krajevno povezavo, saj je bila prva pred upokojitvijo vodja vrtčevske enote v kraju, drugi pa je sicer ravnatelj v bolj oddaljeni Blanci in domačin.

cof

bR

polovicka_celje_klik