Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Vetrnik po novi cesti (video)


V občini Kozje intenzivno obnavljajo številne ceste odseke, v teh dneh pa jih tudi predajajo svojemu namenu. Pretekli teden so svojemu namenu predali 400 metrov dolg prenovljeni cestni odsek Vetrnik – Gorjane, kjer so poleg preplastitve uredili tudi odvodnjavanje in signalizacijo, prav tako pa so uredili izogibališča.

vetrnik3

vetrnik1Po besedah Francija Rajgla, ki je uvodoma s svojim učencem na harmoniki zaigral pesem Kmetič praznuje, so se ob dnevu pridobitve novo urejene ceste veselili tudi vsi krajani Vetrnika. Skozi svoj govor se je spomnil leta 1974, ko sta njegov oče Lojze in sosed Stanko z ročnim kompresorjem zminirala hrib, da je buldožer lahko naredil traso. Zaradi nepopustljivosti in vztrajnosti jim je tovrstna dela uspelo udejanjiti tudi v prihodnosti.

Vztrajnosti in delavnosti so se nalezli tudi otroci in leta 1988 jim je uspelo 400 metrov Rihterjevega brega prvič asfaltirali. V nadaljevanju pa so se potrudili in s skupnimi močmi uredili tudi preostali del ceste. Zob časa in vremenske razmere so del cestišča dotrajale do te mere, da je bil potreben celovite prenove. Domačini so se s prošnjo po obnovitvi ceste obrnili na županjo Milenco Krajnc, ki je prošnjo uslišala in tako z izvajalcem del, Dragom Kunejem s. p. podpisala pogodbo za izvedbo del v vrednosti dobrih 61 tisočakov.

V nadaljevanju je zbrane nagovorila županja Krajnčeva, ki je vesela, da jim je v dogovorjenem roku uspelo izpeljati dela skladno s pogodbo, prav tako pa se je zahvalila vsem, ki so bili pripravljeni odstopiti svoj del zemlje, da so se dela lahko izvedla ter se danes lahko veselijo novega cestnega odseka, ki so ga v nadaljevanju s simboličnim prerezom traku uradno predali svojemu namenu. (nagovoru županje prisluhnite v videu)

vetrnik5

 K. C.