Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mag. Branko Kidrič v kandidaturo za nov županski mandat z vizijo, ki vključuje 40 konkretnih projektov

Mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina, se na novembrske lokalne volitve odločno podaja po svoj sedmi mandat. Že tekom zadnjega je uspel v celoti realizirati zastavljeno delo, tudi tokrat pa se na volitve odpravlja z jasnim programom, ki vsebuje 40 konkretnih projektov. Slednje je podrobneje predstavil ob ponedeljkovi najavi kandidature. 

Branko Kidrič, ki je sicer že 24 let na čelu občine Rogaška Slatina, se na volitve odpravlja s podporo strank SLS, SDS, DeSUS, NSi in SMC ter Nestrankarsko listo za razvoj Toneta Plevčaka.

Ponovno kandidaturo je zastavil na osnovi uspešno realiziranega programa v svojem zadnjem mandatu, ki je izveden s presežki. S presežki zato, ker je bilo realiziranih 48 večjih, pomembnejših projektov. Ob tem je bilo na začetku mandata načrtovanih le 27 projektov oziroma investicij.

Branko Kidrič se na volitve odpravlja s 40. konkretnimi projekti

Tudi nov program je zelo ambiciozno in konkretno sestavljen. Ob tem je mag. Branko Kidrič izpostavil predvsem štiri področja, in sicer posodobitev cestne in komunalne infrastrukture, razvoj družbenih dejavnosti, podpora turizmu in promociji Rogaške Slatine kot enovite turistične destinacije ter podpora gospodarskim dejavnostim.

Na področju cestne in komunalne infrastrukture Kidrič med drugim stremi k drugi fazi obnove lokalne ceste na Zdraviliškem trgu in izgradnji sedmih novih povoznih krožišč na območju celotne občine. S tem bi izboljšali pretočnost prometa, k čemur bi prispevalo tudi nadaljevanje izgradnje kolesarskih stez od Tekačevega proti Podplatu in sosednjim občinam. Aktualni župan prav tako načrtuje obnovo lokalne ceste Brezje – Zgornji Gabernik in dograditev čistilne naprave v Rogaški Slatini.

Mag. Branko Kidrič je podrobneje predstavil program, s katerim se odpravlja na lokalne volitve.
Mag. Branko Kidrič je podrobneje predstavil program, s katerim se odpravlja na lokalne volitve.

Na področju turizma in promocije je načrtovanih sedem projektov. Eden izmed njih je naravovarstveni center Sotla, ki bi ga zgradili do leta 2020 in bi bil povezan s turistično-rekreacijskim centrom Vonarsko jezero. Kidrič je namreč mnenja, da mora Rogaška Slatina najti novo, drugačno vsebino in zaradi tega se mu zdi pomemben tudi razgledni stolp Kristal, ki bi ga združili z izgradnjo nadhoda iz promenade na Tržaški hrib.

Županovi načrti so vezani tudi na družbene dejavnosti, ob čemer je izpostavil razvoj primarnega zdravstva v Rogaški Slatini. Še posebej pomembni se mu zdijo projekti in ukrepi za starejše občane ter invalide. Znotraj gospodarske dejavnosti pa Kidrič načrtuje izgradnjo večstanovanjskega objekta v Spodnji Kostrivnici in vzpostavitev gospodarske cone Ratanska vas, ki bi v občini poskrbela za več delovnih mest.

Tudi v prihodnje si bom prizadeval za enakomeren razvoj občine na njenem celotnem področju. Poudarek je na pridobivanju novih delovnih mest, prepoznavanju in promociji Rogaške Slatine kot turistične destinacije in skozi to perspektivo tudi prispevek k sodelovanju na področju turizma. Posebno poglavje v programu je tudi skrb za starejše občane, posebno poglavje je naslov Mladim prijazna občina, zelo pomembna pa se mi zdi za kvalitetnejša oskrba občanov z zdravstvenimi storitvami, je za konec povedal Branko Kidrič.

Več o njegovi kandidaturi si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

*Naročena objava