Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik Kozjanskega jabolka 2018 privabil več tisoč obiskovalcev (foto, video)


Med vikendom je trg Podsreda zaznamoval že 19. Praznik Kozjanskega jabolka, ki je skozi dvodnevno dogajanje postregel z bogatim in raznolikim kulturnim programom, na 145 stojnicah se je predstavilo 170 ponudnikov, desetič so razglasili Carjeviča leta, prav tako pa so pripravili že 10. Tekmovanje v peki “štrudla” za naziv Štrudlmojstr-ca.

jabolko79

Praznik kozjanskega jabolka je osrednja naravovarstvena prireditev Kozjanskega parka, katero so razvili v eno največjih in najodmevnejših tovrstnih prireditev. Letošnje že devetnajsto dogajanje v sklopu Praznika kozjanskega jabolka se je začelo z nedeljskim pohodom po kozjanskih sadovnjakih ter skozi ves teden postreglo z bogatim dogajanjem, vrhunec pa je bil v soboto, ko so dvodnevno sejemsko dogajanje ob deseti uri zjutraj tudi uradno otvorili. Na otvoritvi so bili prisotni številni visoki gostje, zbrane pa so nagovorili v. d. direktorica Kozjanskega parka mag. Valerija Slemenšek, županja občine Kozje Milenca Krajnc, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek ter minister za okolje in prostor Jure Leben.

jabolko45Z zdravico z jabolčno penino so sejemsko dogajanje na katerem je bilo 145 stojnic, na katerih se je predstavljalo 170 ponudnikov, tudi uradno otvorili, v sklopu dogajanja so si obiskovalci lahko ogledali razstavo starih sort jabolk, gobarsko razstavo, veseloigro Kozjanski zmaj 100 let nazaj, prav tako pa so v sklopu prireditve podelili blagovno znamko Sožitje – Kozjanski park, prejemniki pa so bili OŠ Kozje, Domačija Hernavs – Herbalija ter Kmetija Videc iz Šentjurja. Prav tako je bil v sklopu prireditve podeljen naziv Carjevič leta 2018, ki je tokrat pripadel Francu Turnšku iz Verač, zaradi bolezni pa je priznanje prevzela njegova žena Milka.

V nedeljo je poleg družabnega kolesarjenja in teka potekalo še Tekmovanje v peki štrudla, naziv Štrudlmojstra pa sta si priborila Davor Pušnik in Kristijan Šmit ekipe Štajerskega vala.

Kako je bilo ta vikend v Podsredi si lahko ogledate v bogati fotogaleriji, otvoritvenim govorom pa prisluhnite v videu.

Še fotogalerija:

K. C.