Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan vztraja pri slatinskem razglednem stolpu, a nove lokacije še noče izdati. Kaj pa pravite vi?


Upov na najvišjo zgradbo v Sloveniji, 106 metrov visok razgledni stolp Kristal, kljub opustitvi prejšnje lokacije, na slatinski občini še niso pokopali.

Kot poroča Delo, so v igri tri nove lokacije, od katerih je ena že dobila soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZKVDS). Župan Branko Kidrič potencialnih novih lokacij noče potrditi, dokler se ne bodo z izbrano strinjali vsi soglasodajalci. A kot je novinarki Dela uspelo izvedeti, naj bi ena od lokacij, ki jo je ZKVDS že potrdil kot primerno, bilo območje nekdanjega mizarstva. To je sicer v zasebni lasti, a na prodaj.

In kaj o vsem skupaj menite vi? Pripravili smo anonimno anketo z nekaj podrobnejšimi na to temo, ki jo najdete na koncu članka.

Potem ko je ideja župana Branka Kidriča, da bi Rogaška Slatina po zgledu nekaterih drugih slovenskih mest (fontana piva v Žalcu, Bitcoin krožišče v Kranju …) dobi lastno atrakcijo – najvišji razgledni stolp v Sloveniji, naletela na mešane odzive Slatinčanov, na občini še niso vrgli puške v koruzo.

Prvo načrtovano lokacijo 2,1 milijona vrednega projekta so s sklepom občinskega sveta opustili, češ da je z njo preveč tveganj, kot neprimerno pa jo je označil tudi ZKVDS. Kot so junija sporočili z občine, je  “nemogoče oceniti, ali bi občina v nadaljevanju lahko zadostila vsem zapisanim zahtevam in uspešno zaključila postopek.”

A župan Kidrič nad projektom očitno še ni obupal. “Še vedno menim, da je za naš kraj lahko dodana vrednost in pri tem vztrajam,” je dejal za Delo in potrdil, da so v igri tri možnosti.

Vendar novih potencialnih lokacij ni želel razkriti, prav tako ni potrdil opcije, da bi stolp stal na območju nekdanjega mizarstva. Javnost bo o tem obvestil takrat, ko bodo imeli vse dogovorjeno – lokacijo, financiranje in soglasje vseh deležnikov. Razrešiti pa morajo tudi vprašanje lastništva zemljišča, saj morebitne nove lokacije niso v lasti občine, kot je bilo to s staro glasbeno šolo.

Omenjeno območje je sicer na prodaj, vendar se v celoti prodaja 2,2 hektarja zemljišča, kar je mnogo več, kot je potrebno za stolp, po zazidalnem načrtu pa so predvideni hoteli.

Župan se boji tudi zlorabe te teme v času predvolilne kampanje za novembrske lokalne volitve. Glede svoje sedme kandidature se sicer še ni izjasnil. Branko Kidrič je sicer med šestimi župani z najdaljšim stažem v Sloveniji – konec aprila mu je za 24 let vodenja občine Skupnost občin Slovenije podelila posebno plaketo.

Kaj o postavitvi stolpa Kristal pravite vi?

V zvezi s postavitvijo stolpa Kristal na slatinskega župana letijo očitki, češ da v tako  pomembnen projektu za občino, ki bo navsezadnje slatinske davkoplačevalce predvidoma lahko stal 2,1 milijona evrov, ni v večji meri vključil občanov.

Zato vam možnost, da se o stolpu in z njim povezanih vprašanjih izjasnite, dajemo mi. Vabimo vas k sodelovanju v spodnji anonimni anketi o tem in še nekaterih drugih temah, povezanih z Rogaško Slatino. Rezultate ankete bomo na Kozjansko.info objavili v naslednjih dneh.

Create your own user feedback survey
B.S.