Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključek 4. Aninega festivala 2018 v Rogaški Slatini (foto/video)


Zadnji petek v mesecu avgustu so v Rogaški Slatini četrti Anin festival zaokrožili s koncertom novogoriške rock skupine Avtomobili.

Leta 2015 je do tedaj uspešen glasbeni festival Musica nadomestil na novo ustanovljeni Anin festival, na katerem se obiskovalcem predstavljajo številni uveljavljeni, pa tudi manj znani glasbeniki. Sam koncept festivala ostaja praktično enak njegovemu predhodniku.

Letošnji 4. Anin festival je 6. julija otvoril Janez Bončina Benč, glasbenik, ki je s svojim delom kreativno vplival na razvoj slovenske glasbe in je v štiridesetletnem glasbenem udejstvovanju nanizal številne uspešnice. Tekom letošnjega festivala se je zvrstilo 50 različnih koncertov, od tega je bila velika večina klasične glasbe tradicionalnega orkestra Musica Camerata.

Na zaključnem koncertu je pred manjšim številom obiskovalcev nastopila novogoriška skupina Avtomobili, ki v letošnjem letu praznuje 36-letnico glasbenega ustvarjanja. Velja za eno najplodnejših rock skupin v Sloveniji. V svoji bogati karieri je nanizala številne hite, kot so: Skozi leta, V mrzlih dvoranah, Pot domov, Hvala za pisma, Ljubezen ne stanuje tu, Argentina, Ona nosi uniformu, Enakonočje, Sama in številne druge.

D.H.