Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začenja se mesec zbiranja nevarnih odpadkov – ta teden na večih lokacijah občine Šentjur in Dobje


Danes se v 12 občinah celjske regije začenja akcija zbiranja nevarnih odpadkov na terenu s premičnim zabojnikom.

Na našem območju bodo ta teden premični zabojniki v občinah Šentjur in Dobje.

V gospodinjstvih poleg nenevarnih odpadkov nastajajo tudi nevarni, ki jih je treba vključiti v poseben sistem varnega ravnanja z odpadki. Z nevestnim ravnanjem z nevarnimi odpadki lahko ogrozimo podtalnico in druge vodne vire, zrak, prst, torej posredno tudi zdravje ljudi in živali. Ogromno vsakdanjih gospodinjskih produktov vsebuje strupene primesi. Ko jih kupimo, nase prevzamemo odgovornost, da jih po uporabi odstranimo na varen način.

Ta teden bodo premični zabojniki stali na večih lokacijah občin Šentjur in Dobje. Natančne lokacije in termine zbiranja nevarnih odpadkov najdete TUKAJ (klik)

Med nevarne odpadke sodijo: akumulatorji, baterije, zdravila, pesticidi, kozmetični izdelki, čistila, topila, lepila, kisline, barve, laki, premazi, smola, embalaža, onesnažena z nevarnimi snovmi, termometri, odpadna motorna in jedilna olja, neonske cevi ter vse, kar je opremljeno s simboli za nevarne snovi in njihova embalaža.

Ali izdelek, ki ga uporabljam, vsebuje nevarne snovi?

Najbolj zanesljiv odgovor ponujajo izdelki kar sami, saj vsebujejo tudi različna opozorila v obliki grafičnih simbolov, kot so:

nevarni-odpadki-simboli

V Simbiu prosijo, da računalnike, ekrane in druge večje kose odpadne električne in elektronske opreme oddate v najbližjem zbirnem centru in ne v premične zabojnike v času akcije.