Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu podelili občinska priznanja za leto 2018


V Rogatcu so prvo septembrsko soboto dosegli vrh dogodkov ob občinskem prazniku, saj so v grajski pristavi izpeljali slavnost s podelitvijo priznanj. Prireditev so sicer nameravali izpeljati na zunanjem prostoru, a so na koncu na prostem “dejstvovali” samo člani društva ročnih možnarjev, ki so za zadnje tri poke pripravili izjemno močno eksplozivno mešanico, saj so kar malce šokirali občinstvo.

Župan Martin Mikolič, ki se sicer še ni izjasnil, če se bo potegoval še za sedmi mandat, je v slavnostnem nagovoru povzel glavne pridobitve preteklega leta, ki jih lahko slišite v videu:

Med drugim je omenil tudi težave zaradi gostega prometa okoli obeh mejnih prehodov in prizadevanja za ureditev.

Ker se kmalu izteka tudi štiriletno mandatno obdobje, se je zahvalil sodelavcem v občinski upravi, občinskim svetnikom, članom svetov vseh treh krajevnih skupnosti in vsem občanom, ki so kakorkoli prispevali k blaginji Rogatca.

Občinske nagrade

V družbi s podžupanom Antonom Roškarjem je podelil letošnje občinske nagrade. Denarno nagrado je letos prejelo Lovsko društvo Rogatec, v njihovem imenu pa ga je prevzela edina članica društva. Priznanje občine je prejel Konjeniški klub Strmol Rogatec, ki se lahko pohvali s široko paleto dejavnosti. Med drugim so vzpostavili sedmero konjeniških poti. Pred kratkim so se zaradi športnega segmenta tudi ustrezno preregistrirali. Prvo plaketo občine je prejela Jožica Brezinščak iz Rogatca, dolgoletna vodja tamkajšnjega vrtca. Aktivna je bila tudi v nekaterih drugih društvih in tudi na likovnem področju. Drugo plaketo je prejel Zvonko Vražič iz Dobovca, ki je bil pobudnik ustanovitve gasilskega društva v kraju, ki ga tudi vodi kot predsednik. Bil je med najbolj zaslužnimi za izgradnjo gasilskega doma in nabavo gasilskega vozila. Pomagal je tudi pri gradnji vodovoda in sodeloval v lokalni politiki kot občinski svetnik.

rogatec_nagrajenci_2018_portreti

V kulturnem programu sta sodelovala mešani pevski zbor Kulturnega društva Anton Stefanciosa Rogatec in harmonikar Boštjan Letnar. V videu nekaj utrinkov z njihovih izvajanj:

Nagovori ministra in hrvaških gostov

rogatec_polna_dvorana_2018Polno prizorišče je nagovoril tudi stari oz. novi gospodarski minister, obsoteljski rojak, Zdravko Počivalšek. Poudaril je uspešnost občine pri črpanju evropskih sredstev, kar je vidno tudi gostom, ki potujejo skozi občino. Pohvalil je prizadevanja muzeja na prostem in prireditev Zeleni festival, ki je v krajih z večjimi turističnimi subjekti npr. niso zmožni izpeljati. Za področje gospodarstva je dejal, da si bo prizadeval za stabilno gospodarsko okolje.

Na koncu so pred mikrofon stopili še gostje. V imenu županov šmarske uprave enote je spregovoril mag. Branko Kidrič iz Rogaške Slatine, ki se je ob obrazložitvi za konjeniški klub namuznil, da če bi vedel, da je ježa tako blagodejna, bi se ob zadnjem obisku ene od prireditev v Rogatcu gotovo zadržal vsaj dva dni. V formalnejšem delu nagovora je domačemu županu med drugim čestital za pokončno držo in se zahvalil za tvorno sodelovanje pri skupnih projektih.

Prisotne je pozdravil tudi Damir Šprem iz pobratenega hrvaškega Maruševca iz varaždinske županije, ki si je zaželel, da bi bili nekoč tako uspešni kot slovenski partnerji, v slovenščini pa se je za sodelovanje zahvalila predstavnica občine Hum na Sutli, Tanja Topić Mikša.

rogatec_nagrajenci_2018_portreti2

Prireditev je povezovala Sergeja Javornik. Za pogostitev so poskrbele članice Društva kmečkih žena Rogatec.

bR