Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini s kulturo začinili obnovo dveh javnih objektov


V Rogaški Slatini so zaključili s projektom energetske sanacije občinske stavbe in kulturnega centra. Obsežna investicija je veljala dobrih 800 tisočakov, pri čemer so Slatinčani iz kohezijskega sklada in državnega proračuna pridobili četrt milijona evrov.

Novo pridobitev so pozdravili s prireditvijo v kulturnem centru, kjer so se predstavila tamkajšnja kulturna društva, zbrane pa je nagovoril slatinski župan mag. Branko Kidrič.

kultura_rogaska_september_2018_kolaz1Obetajo si prihranke

Na objektu, kjer domuje občinska uprava, so izvedli toplotno izolacijo hladnega podstrešja, zamenjali dotrajano stavbo pohištvo, vgradili toplotno črpalko, zamenjali plinski kotel in osvežili obstoječo fasado z opleskom. Vse to je bilo izpeljano že leta 2017. Pričakovani letni prihranek iz naslova energetske učinkovitosti znaša pet tisočakov.

V tem letu so opravili glavnino del na stavbi kulturnega centra. Tudi na njem so zamenjali stavbno pohištvo, namestili novo izolacijsko fasado in vgradili toplotno črpalko.

Kot sestavni del projekta je tudi umestitev polnilne postaje za električne avtomobile na parkirišču, ki omogoča polnjenje dveh avtomobilov hkrati. Na leto bodo poslej pri ogrevanju prihranili 10 tisočakov.

Nastopili domači kulturniki

kultura_rogaska_september_2018_kolaz2Slovesnost ob zaključku skupnega projekta so si zamislili kot prireditev v slatinskem hramu kulture, kjer so združili številne sestave, ki delujejo v občini.

V nagovoru je župan, mag. Branko Kidrič, med drugim dejal, da je bila pred dvema desetletjema pomembna poteza ustanovitev območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, posebej za občini Rogaška Slatina in Rogatec, a so takrat komajda zadostili kriteriju števila kulturnih društev. Njihovo število se je v zadnjih dveh desetletjih več kot podvojilo in sedaj znaša 22.

Z vezno besedo šegave Majde Kramberger so po vrsti nastopile naslednje zasedbe: Ženski pevski zbor Rogaška Slatina, Folklorno društvo Minerali, Moški pevski zbor Rogaška Slatina (zapeli so kar z balkona), Erna Ferjanič Fric iz Literarnega društva Sončnica, Pegazove muze in Vokalna skupina Vitis.

V kulturno infrastrukturo Rogaške Slatine so v zadnjih petih letih vložili zavidljiv znesek v višini poldrugega milijona evrov. Kakor je ugotovila tudi povezovalka, pa bi si mnoge prireditve zaslužile boljši obisk, kot je bil primer tudi s sinočnjim sproščenim dogodkom, ki se je zaključil v času ene šolske ure.

bR