Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku namenu predali obnovljene cestne odseke in čistilno napravo (foto, video)


cesta9Občina Podčetrtek je v mesecu aprila s podjetjem Asfalti Ptuj podpisala pogodbo za ureditev treh cestnih odsekov.

Obnovitvena dela so se izvajala na cestnem odseku v Peclju proti Kuneju, kjer se je v sklopu del na 4 metre razširil 1100 metrov dolg odsek, ki je dobil tudi novo asfaltno prevleko; drugi odsek v dolžini 500 metrov je bil obnovljen v Polju ob Sotli proti Rebrci, kjer je šlo prav tako za razširitev in preplastitev, poleg tega pa je bilo urejeno odvodnjavanje; tretji odsek pa je bil v izmeri dobrega kilometra urejen v Imenski Gorci od cerkve Sv. Križa do domačije Juraja, v sklopu teh del pa se je obnovil še odsek do domačije Božičnik v dolžini 400 metrov.

Skupna vrednost naložbe obnove omenjenih cestnih odsekov je znašala dvesto trideset tisočakov, od tega je 180 tisoč evrov prispevala država, razliko pa občina Podčetrtek.

cesta5-2

Prav tako pa so konec avgusta namenu predali čistilno napravo s pripadajočim kanalizacijskim sistemom v Sveti Emi, ki bo zadostovala za 150 priključkov. Po besedah župana Petra Misja je prenosna čistilna naprava doslej svojemu namenu štiri leta služila v Pristavi pri Mestinju, sedaj pa bo svojemu namenu služila na območju Svete Eme.

Več o investicijah župan Peter Misja v videu.

Še fotogalerija z otvoritev:

K. C.