Tri zlate medalje za Karate klub Kozijansko in Obsotleje na Kranj open 2018

25. 9. 2018 7:00

Minulo soboto se je v Kranju odvijala mednarodna karate tekma KRANJ OPEN 2018. Udeležilo se ga je 229 tekmovalcev iz 39 klubov iz sedmih držav.

cof

Iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje se je odpravila 6 članska ekipa katašev in borbašev, Lea Bele, Lara Sodin, Grega Zbil, Filip Lotrič, Leon Sodin in Benjamin Herman.

Med kataši sta bila odlična Filip Lotrič ter Grega Zbil. Že izkušena mlajša tekmovalca sta tudi tokrat vsak v svoji kategoriji osvojila odlično 1. mesto.

Nato je po premoru nastopila letos precej okrepljena ekipa borbašev, eni še z manj drugi z več izkušnjami. Začela je najmlajša borka Lea Bele. V kategoriji borbe malčice do 30 kg je tako kot njena predhodnika v katah tudi ona stopila na najvišjo stopničko, osvojila 1.mesto.

Takoj za njo je nastopil Leon Sodin, ki je žal v prvi borbi v kategoriji malčki do 30 kg za las izgubil, ter tako izgubil možnosti za nadaljevanje tekmovanja. Pridobil pa je vsekakor odlične izkušnje.

Benjamin Herman je nastopil kategorijo višje malčki nad 35 kg, kjer je po repasažni borbi na žalost izgubil in tudi on ni osvojil vidnejše uvrstitve. Nove priložnosti že čakajo na prihajajočih tekmah.

Istočasno sta nato na dveh boriščih nastopala Lara Sodin ter Grega Zbil. Lara je tekmovala v kategoriji mlajše kadetinje do 40 kg. Po razburljivi finalni borbi je morala priznati poraz, ter tako osvojila odlično 2.mesto. Na drugem borišču pa je imel zelo borbene boje tudi Grega Zbil, ki je prav tako prišel v finale. Tam sicer izgubil, vendar pokazal pravi borbenih duh in tako osvojil še drugo medaljo tega dne in sicer 2.mesto.

Skupno so tako karateisti KK Kozjansko in Obsotelje, z le polovično ekipo, zasedli 9. mesto med klubi, ter osvojili 5 medalj. Tekmovalci so se uspešno preizkusili v eni izmed prvih jesenskih tekem.

M.R.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X