Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tabor Spoznajmo se na Boču


Minulo sredo so se dijaki 1. letnikov Šolskega centra Rogaška Slatina odpravili na spoznavni tabor na Boč.

Zjutraj so svojo prtljago naložili na avtobus, kmalu zatem pa so že bili na poti proti dvodnevni destinaciji.

postavljanje-sotorovNa začetku so dobili nekaj osnovnih informacij o taboru in natančna navodila o postavljanju šotorov, takoj zatem pa so pospravili prtljago v njihova začasna prebivališča. Postavljanje le-teh pa je bila največja atrakcija. Medtem ko je imela spodnja stran tabora, torej steklarji in optiki, že vse postavljeno, nekateri na zgornji strani niso vedeli, kaj bi naredili s katero palico. Ampak spet so dokazali, da v slogi je moč. Nekaj spretnih in hitrih rok, pa je bil tudi zgornji del izpopolnjen.

Naslednja naloga je bila priprava ognjišča in nabiranje drv. To so dijaki opravili kar hitro, čas pa je že nakazoval pričetek delavnic. Profesorji so za dijake pripravili štiri delavnice, in sicer: Večje, manjše, prav, narobe (optična delavnica) pod vodstvom mojstr. Andreje Novak, Letalna naprava pri mag. Andreju Hartmanu, Who am I? pri prof. Gabrijeli Fürlinger, Športno-socialne igre pri prof. Janezu Srebotu. Obiskati so morali vse štiri, vrstni red pa ni bil pomemben. Cilj delavnic je bil, da se dijaki čim bolj spoznajo in povežejo, kar jim je tudi uspelo. Prvi dan so opravili naloge dveh delavnic, dve pa jim je urnik nakazoval še za naslednji dan. Med vsako so dijaki imeli nekaj prostega časa, ki so ga v večini izkoristili za igranje odbojke, košarke, nogometa ali pa za prijeten pogovor. Ob 19. uri je dijake v Planinskem domu čakala večerja, po večerji pa družabni večer ob ognju, ki ga je organizirala profesorica Mateja Jagodič. Mraz so pregnali z dobro voljo in družabnimi igrami, nato pa jih je začel priganjati čas za spanje. Nekaj minut so si še izborili, nato pa je šla večina v šotore, nekateri pa na stražo.

jutranja-rekreacijaNoč je minila brez posebnosti, kmalu so dijake začeli prebujati sončni žarki. Da bi pregnali jutranjo utrujenost, so s prof. Janezom Srebotom odšli na jutranjo rekreacijo. Po njej je sledil zajtrk, potem pa še tretja in četrta izvedba delavnic. V vsaki posebej so uživali, a najrajši so imeli prosti čas. Na programu so imeli le še pospravljanje in kosilo. Pospravljanje šotorov je šlo dijakom veliko bolje od rok kot postavljanje. Za konec so izmenjali še mnenja in se pogovorili o občutkih. Dijaki so si bili ob koncu enotni, da bi to lahko večkrat ponovili, saj jih je to res zelo zbližalo, spletli so nova prijateljstva in neizmerno uživali. Dijaki so hvaležni vsem profesorjem, ki so z njimi preživeli dva čudovita dneva.

boc-scrs

A.Z. in A.A., foto: ŠCRS