Slavnostna seja Občine Podčetrtek 2018 (foto, video)

10. 9. 2018 6:55

Občina Podčetrtek je včeraj s slavnostno sejo ter s podelitvami priznanj zaslužnim občanom obeležila občinski praznik.

Župan Občine Podčetrtek Peter Misja, ki s svojo občinsko upravo in občinskim svetom deluje zelo dobro, kar je vidno na realizaciji številnih zastavljenih projektov, je slavnostno sejo med drugim  izkoristil tudi za napoved ponovne županske kandidature na jesenskih lokalnih volitvah.

seja6

“V občini Podčetrtek je bilo v času med obema praznikoma veliko investicij. Zelo veliko jih je potekalo na cestni infrastrukturi, kjer se je zgradilo veliko cest, tukaj bi omenil cesto skozi Virštanj, Imensko Gorco, Pecelj, Polje ob Sotli, izgradnjo pločnika v Sodni vasi, uredilo pa se je tudi nekaj drugih cest.

Tudi na državni infrastrukturi se je kar precej zgodilo, dobro smo se povezali z Bistrico ob Sotli. Tudi na področju kolesarskih stez in kanalizacijskih sistemov nismo spali in je bilo precej narejenega, poleg tega pa smo izredno veliko vložili tudi v športne parke, osnovno šolo ter tudi v druge objekte, ki se tičejo občine, prav tako pa smo v sklopu del v veliki meri poskrbeli tudi za vzpostavitev sistema optičnega omrežja,” je ob pregledu dogajanja med obema praznikoma dejal župan Peter Misja, ki se že veseli novih izzivov, ki so poleg vsakodnevnih obveznosti in projektov usmerjeni v izgradnjo stolpa na Rudnici, v Vonarsko jezero in Grad Podčetrtek, prav zaradi tega pa se je dosedanji župan odločil, da se na jesenskih volitvah še enkrat poda v boj za županski stolček.

seja33

Za njim je na slavnostni seji kot slavnostni govornik spregovoril minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek (govoru lahko prisluhnete v videu), nato pa so na vrsto prišli letošnji nagrajenci.

Občinski nagrajenci

Priznanje občine Podčetrtek je na tokratni seji bilo podeljeno Medžupnijski Karitas Obsotelje za vso humanitarno delo, ki ga opravlja, prav tako je za uspešno dolgoletno pot v gospodarstvu priznanje prejel Albin Leskovšek, priznanje pa je šlo tudi v roke Marije Križan za večletno aktivno in uspešno delo v društvih in na drugih področjih. Denarna nagrada je tokrat šla v roke PGD Imeno, ki je letos obeležilo 110 let delovanja, plaketo občine pa so podelili Kmetijski zadrugi Šmarje pri Jelšah – Hiši vin Emino, za njihov prispevek k prepoznavnosti Obsotelja in Kozjanskega, kot uspešne in sodobne vinske destinacije.

Naziv častnega občana občine, ki je lahko na vsaka štiri leta podeljen osebi, katere delo in aktivnosti predstavljajo pomembne zasluge na kateremkoli področju človekove ustvarjalnosti oziroma osebi, ki je posebno zaslužna za pomembne dosežke pri razvoju, ugledu, uveljavitvi oziroma pri promociji občine, je prejel Zdravko Počivalšek, ki se je med drugim izkazal pri uspešnem vodenju Mlekarne Celeia, Kmetijske zadruge Šmarje, Term Olimia in sedaj kot gospodarski minister.

V nadaljevanju se je v imenu nagrajencev predlagateljem zahvalil častni občan Zdravko Počivalšek, nato pa je tako županu, občanom in občankam ter nagrajencem v imenu županov in županje UE Šmarje čestital Franjo Debelak, čestitkam pa so se pridružili še direktor Term Olimia Florjan Vasle, prijatelji iz Divače, nekdanji načelnik Zagorskih Sel Željko Kodrnja ter sedanja načelnica Ksenija Krivec Jurak.

Še fotogalerija:

K. C.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X